Προσπάθειες του Δημάρχου Γρ. Σταμούλη για καλύτερη ύδρευση στον Δήμο Μεγαρέων

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Ιωάννη Μπενίση είχε το απόγευμα της Τρίτης 13 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Ιερόθεο Πολυχρόνη και τον εκκαθαριστή της ΔΕΥΑΜ κ. Γιώργο Μπαδήμα.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάληψη της υδροδότησης από την ΕΥΔΑΠ των οικισμών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες, με πρώτη προτεραιότητα την Κινέττα.

 

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην ΔΕΥΑΜ και ιδιαίτερα το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, που δημιουργείται στην εταιρία από την τεράστια απώλεια νερού, που οφείλεται σε διαρροές από το παλαιό δίκτυο ύδρευσης. Οι διαρροές αυτές ξεπερνούν το 60% του νερού που η ΔΕΥΑΜ αγοράζει από την ΕΥΔΑΠ, με αποτέλεσμα, για κάθε 100 κυβικά νερού που αγοράζει η ΔΕΥΑΜ, να τιμολογεί λιγότερα από 40 κυβικά!

          

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθησαν και οι θετικές εξελίξεις για την ΔΕΥΑΜ, με πρώτη την αλλαγή του δικτύου ύδρευσης στην πόλη των Μεγάρων, οπότε η διαρροή του νερού αναμένεται να μειωθεί στα φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα, συζητήθηκε η βελτίωση στα οικονομικά της εταιρίας που πέτυχε η σημερινή Διοίκηση, με την μείωση των μηνιαίων δαπανών κατά 27.000 ευρώ, δηλαδή κατά 21%, ενώ και οι εισπράξεις παρουσιάζουν αυξητική τάση, παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και την αδυναμία πολλών συμπολιτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

          

Αναφέρθηκε επίσης η υλοποίηση της β΄ φάσης για το δίκτυο αποχέτευσης των Μεγάρων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και η σύνδεση του δικτύου αποχέτευσης της Νέας Περάμου, με τον ήδη υπάρχοντα και λειτουργούντα βιολογικό καθαρισμό, ενέργειες, που αναμένεται να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα έσοδα της ΔΕΥΑΜ.

 

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαδικασίες κατά προτεραιότητα, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η συνεργασία του Δήμου Μεγαρέων με την ΕΥΔΑΠ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button