Προχωρά το νέο ΓΠΣ Μεγάρων, με θετικές αλλαγές για περιβάλλον και αγροτική παραγωγή

Συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με το νέο ΓΠΣ Μεγάρων, είχε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου  ο  Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, συνοδευόμενος από τον άμισθο Ειδικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Μαραζιώτη.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τους αρμόδιους Διευθυντές, έχουν ήδη περαστεί στο Νέο ΓΠΣ Μεγάρων οι σημαντικές τροποποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, τις οποίες είχε πρόσφατα ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

 

Πιο συγκεκριμένα, με τις τροποποιήσεις αυτές:

α) Αποτρέπεται η δημιουργία της βιομηχανικής ζώνης μεταξύ Μεγάρων και Νέας Περάμου, η οποία, πιθανότατα, θα συγκέντρωνε όλη την βαριά βιομηχανία της Αττικής στην περιοχή μας.

β) Αποτρέπεται η κατασκευή Εργοστασίου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας Υψηλής Ισχύος πλησίον του Βουρκαρίου.

γ) Απαλείφονται οι περιοριστικοί όροι, που εμπόδιζαν την αγροτική ανάπτυξη και θα δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα στους αγρότες της περιοχής μας.

 

Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, το νέο ΓΠΣ Μεγάρων είναι πλέον σχεδόν έτοιμο και απομένει να περάσει από την Μητροπολιτική Επιτροπή και να υπογραφεί από τον αρμόδιο Υπουργό, ενέργειες που αναμένεται να γίνουν σύντομα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button