Μήνυμα δημάρχου για μαζική συμμετοχή Ο.Τ.Α. και εργαζομένων, στην εκδίκαση της υπόθεσης για το χαράτσι της ΔΕΗ στο ΣτΕ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,

 

Η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται στο σύνολο της από τις συνέπειες της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής, που πλήττει πρωτίστως τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Η μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά και η επιβολή νέων φόρων δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Ανάμεσα στους νέους φόρους που επιβλήθηκαν, συμπεριλαμβάνεται και το ειδικό τέλος ακινήτων, που καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια πολίτες που είναι ιδιοκτήτες ακινήτων, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από τη φοροδοτική τους δυνατότητα.

 

Ο Δήμος Μεγαρέων,  αλλά και άλλοι Δήμοι, θεωρεί  άδικη την επιβολή του συγκεκριμένου χαρατσιού και απαράδεκτη την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης σε όσους αρνηθούν να το πληρώσουν, όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

 

Για την αντισυνταγματικότητα της επιβολής του τέλους έχει προσφύγει στο ΣτΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, προβάλλοντας μια σειρά από τεκμηριωμένες νομικά θέσεις. Η εκδίκαση της προσφυγής έχει ορισθεί για τις 2 Δεκεμβρίου 2011 και θεωρώ πως οφείλουμε ως εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών να δώσουμε δυναμικό παρόν στο Δικαστήριο την ημέρα αυτή, διαδηλώνοντας και δηλώνοντας την αντίθεση μας σε αυτό τον άδικο φόρο αλλά και στο Νόμο που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Συντασσόμενοι με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, προτείνω στις 2 Δεκεμβρίου:

 

  • Ο Δήμος και τα δημοτικά καταστήματα να παραμείνουν κλειστά τη συγκεκριμένη μέρα, ως ένδειξη αντίθεσης μας στο επιβαλλόμενο «χαράτσι».
  • Να παραστούμε όλοι οι Δήμαρχοι αλλά και εργαζόμενοι του Δήμου μας σε συγκέντρωσηπαράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης.
  • Να καλέσουμε τους πολίτες του Δήμου μας να συμμετάσχουν κι αυτοί μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 2ας Δεκεμβρίου.
  • Να καλέσουμε τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία διακοπή ηλεκτροδότησης μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για τη νομιμότητα της επιβολής του φόρου.

 

Ιωάννης Μαρινάκης

Δήμαρχος Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button