Πρόγραμμα Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2016 του Δήμου Μεγαρέων

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξαιτίας της κρίσης, η Διοίκηση του Δήμου, όπως κάθε χρόνο με μέτρο, δίχως υπερβολές και με τη σημαντική βοήθεια χορηγών που θα καλύψουν σχεδόν ΟΛΑ τα έξοδα και με τη συνεργασία τοπικών φορέων και μαθητών των Σχολείων της περιοχής μας, διοργανώνει κι εφέτος Καρναβαλικές Εκδηλώσεις.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προετοιμάστηκε από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, έχει ως εξής:

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου (αρχή Τριωδίου)

“Μεγαρίτικο παραδοσιακό γλέντι”, με μουσική και τραγούδια και φωτιές στην Πλατεία Αγίου Ιωάννου Χορευταρά, ώρα από 6.30 μ.μ. από τους μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

“Μεγαρίτικο Παραδοσιακό γλέντι”, με μουσική τραγούδια και φωτιές στην Πλατεία Σωτήρος, ώρα από 6.30 μ.μ. από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων με τη φροντίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και τη συνεργασία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων και φιλική συμμετοχή των μελών του χορευτικού Συλλόγου” Αλκάθους & Καρία”.

 

Παρασκευή 4 Μαρτίου

“Νεανικό Αποκριάτικο Πάρτι”,  στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού των Μεγάρων από τα μέλη της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Μεγάρων, ώρα 8 μ.μ.

 

Κυριακή 6 Μαρτίου

“Παραδοσιακό γλέντι”, στο χώρο του ΕΡΚΙΣ στα Μέγαρα, (φωτιές, τραγούδια και χοροί) από τα μέλη του “Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων”, ώρα 7 μ.μ.

 

Κυριακή 6 Μαρτίου

“Καρναβαλική Παρέλαση” στη Νέα Πέραμο ώρα από 5.30 μ.μ. που καταλήγει στην Πλατεία Ηρώων, με μουσική συναυλία από το συγκρότημα της Κατερίνας Τερζοπούλου Live.

(Η παρέλαση θα συνοδεύεται για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Σώματος Έρευνας και Διάσωσης (ΣΕΔ).

 

Δευτέρα 7 Μαρτίου

“Σχολείο Κατασκευής Αερόστατου”, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Περάμου, με τη συνεργασία της Εθελοντικής Ομάδος “Κούρος Α.Ο” και μαθητών 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων της Νέας Περάμου, ώρα από 6 μ.μ.

 

Τετάρτη 9 Μαρτίου

“Σχολείο Κατασκευής Αερόστατου”, από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδος Κούρος Α.Ο. στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Μεγάρων, ώρα από 6 μ.μ.

 

Σάββατο 12 Μαρτίου

“Κυνήγι κρυμμένου Θησαυρού”,  στα Μέγαρα, που οργανώνει το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων, ώρα από 09.00 έως 13.30.

 

Σάββατο 12 Μαρτίου

“Κυνήγι κρυμμένου Θησαυρού”, στη Νέα Πέραμο, που οργανώνει το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου, ώρα από 09.00 έως 13.30.

 

Σάββατο 12 Μαρτίου

“Αποκριάτικο ξεφάντωμα”, από τους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Νέας Περάμου με μουσική, τραγούδια και χορούς στο Λιμάνι της Νέας Περάμου ώρες από 15.00 έως 22.00

 

Κυριακή 13 Μαρτίου

Στα Μέγαρα, στα “Κουρκούρια”, στο χώρο μπροστά από το Τεχνικό Λύκειο, ώρα από 11.00 με τη συνδιοργάνωση της εθελοντικής ομάδας “Κουρος Α.Ο” και ελεύθερη συμμετοχή,  διαγωνισμός για το “πέταγμα του Αερόστατου”.

 

Κυριακή 13 Μαρτίου

“Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση”, στα Μέγαρα, με άρματα, Καρναβαλιστές (30 ομάδες) και Ξυλοπόδαρους ώρα από 5.30 μ.μ. και μετά τη λήξη της παρέλασης, στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας, θα πραγματοποιηθεί Μουσική Συναυλία, με  γνωστό  συγκρότημα.

 

Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου

Τα Κούλουμα, στο Λιμάνι της Νέας Περάμου , ώρα από 11  π.μ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button