Προφυλακίστηκαν οι 3 της συμμορίας των 91 κλοπών-ληστειών

Οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή οι τέσσερις συλληφθέντες της συμμορίας των 91 κλοπών-ληστειών και ο πέμπτος συλληφθείς που αντιμετώπιζε κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή, μετά την τριήμερη προθεσμία που είχαν για να απολογηθούν.

Με απόφαση του Εισαγγελέα και του Ανακριτή διατάχθηκε η προφυλάκιση (προσωρινή κράτηση) των τριών από τα τέσσερα μέλη της συμμορίας, με σκοπό τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορουμένων στο δικαστήριο και την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων από αυτούς. Να σημειώσουμε πως η προσωρινή κράτηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, γιατί κάτι τέτοιο θα αντέβαινε στο τεκμήριο αθωότητας. Σύμφωνα με το τελευταίο, κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται ότι είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

Το τέταρτο μέλος της συμμορίας αφέθηκε ελεύθερο μέχρι τη δικάσιμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη συμμορία, οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους, κατηγορούνται για πλήθος κλοπών, ληστειών και διαρρήξεων (91 περιστατικά στο σύνολο) σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Μεγάρων. Τα ίδια άτομα έχουν κατηγορηθεί μέσω μηνυτήριων αναφορών και για τον τραυματισμό ενός 19χρονου τις ημέρες των πυροβολισμών στην περιοχή του Βλυχού Μεγάρων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button