Προφυλακίστηκαν άλλα τρία άτομα που έκλεβαν στα Μέγαρα

Οι περισσότερο «δραστήριοι» από τα μέλη των συμμοριών που έκλεβαν στα Μέγαρα και στη γύρω περιοχή, και διέφευγαν τη σύλληψη. είναι  πλέον προφυλακισμένοι, μετά τη χθεσινή απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας.

 

Οι δύο εκ των τριών, που συνελήφθησαν από άνδρες της Ασφάλειας Μεγάρων, συμμετείχαν στη συμμορία των 91 κλοπών – ληστειών μαζί με τους συνεργούς τους που έχουν ήδη συλληφθεί. Ο τρίτος αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης για παλαιότερες υποθέσεις διαρρήξεων στην περιοχή. Σχετικά με τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε υπάρχουν άλλα τρία εντάλματα σύλληψης.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση του Εισαγγελέα και του Ανακριτή διατάσσεται η προφυλάκιση (προσωρινή κράτηση) με σκοπό την αποτροπή τέλεσης νέων εγκλημάτων και τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορουμένων στο δικαστήριο, όπου θα κριθεί η ενοχή τους και η ποινή που θα επιβληθεί. Η προσωρινή κράτηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, γιατί κάτι τέτοιο θα αντέβαινε στο τεκμήριο αθωότητας. Σύμφωνα με το τελευταίο, κάθε κατηγορούμενος τεκμαίρεται ότι είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button