Πρεμιέρα για τον Δον Κιχώτη. Τον παντοτινά ονειροπόλο ήρωα!

Ο Δον Κιχώτης  του Μιγκέλ Θερβάντες, ζωντάνεψε για λίγο στη σκηνή του Στρατουδάκειου Πολιτιστικού κέντρου Μεγάρων, κουβαλώντας μαζί του μια νότα ονείρου και φαντασίας. Μια αίσθηση μαγείας προσπάθησαν να δώσουν στο κοινό ο σκηνοθέτης κ. Γιώργος Μαρδάς και οι 24 ηθοποιοί και χορευτές φορώντας κοστούμια εποχής.

Το θεατρικό αυτό έργο, ανασύρει σκέψεις και συναισθήματα κρυμμένα, από τον θεατή της παράστασης.  Η πορεία του Δον Κιχώτη είναι η πορεία του ανθρώπου για την ανάκτηση της Ψυχής του. Ο δρόμος, όπως στον μύθο, είναι γεμάτος γίγαντες, δαίμονες, δράκους και πονηρούς ανθρώπους… Στα μάτια των πολλών που ακολουθούν την εύκολη οδό, ο Κιχώτης είναι ένας αλλοπαρμένος και ονειροβάτης.

Αγέρωχος, ονειροπόλος, επιβεβαιωμένος μπροστά στα πειράγματα των αδαών και των χυδαίων. Βαδίζει το δρόμο προς τα αστέρια, λαμπρό παράδειγμα Βούλησης για την ανθρωπότητα.

Ο ήρωας είναι εκείνος που δίνοντας την μάχη με το σκότος βγαίνει πάντα ο τελικός νικητής, προάγγελος μιας νέας τάξης πραγμάτων που ακολουθεί κάθε Μεσαίωνα. Νικά τις δυνάμεις του χάους που τον δοκίμασαν και καταλύει το υπάρχον φθαρμένο και παρηκμασμένο σύστημα. Οργανώνει το χάος, κοσμοποιεί και θεσμοποιεί το νέο Νόμο και τη νέα τάξη πραγμάτων.

Η αποφασιστικότητα του στον πόλεμο της ύλης με το πνεύμα, ας δώσει το στίγμα στον σύγχρονο τεχνοκράτη άνθρωπο, για τον δρόμο που έχει να βαδίσει στη σκάλα της εξέλιξης.

Ο σύγχρονος Δον Κιχώτης ζει μέσα στα μάτια του κάθε ευαίσθητου ανθρώπου που ατενίζει τον κόσμο με τη δύναμη της φαντασίας και δε λογαριάζει την κοινή λογική γιατί πνίγεται από την πεζή καθημερινότητα.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Δημοτικού Θεάτρου Μεγάρων, αξίζει το χειροκρότημα. Διότι όπως και αν κρίνεις την παράσταση στο τέλος, έχεις ήδη γευτεί κάτι από το χαμένο όνειρο. Άλλωστε, τίποτα δεν χάθηκε ακόμα…

Info: Παραστάσεις: Παρασκευή 21.00 Σάββατο-Κυριακή 20.15 (έως 27 Μαρτίου), είσοδος ελεύθερη.

 

[Πηγή:Νέα Πνοή,από Βιβή Σκλαβούνου 15/03/11]

Παρόμοια άρθρα

Back to top button