«Μουσικό ταξίδι» από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και τις Δημοτικές Χορωδίες Μεγάρων [βίντεο]

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο άλσος Θεόγνιδος στα Πευκάκια Μεγάρων όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μεγάρων στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Μεγαρέων για το φετινό καλοκαίρι, «ταξίδεψαν» στο «Μουσικό ταξίδι» που τους χάρισαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η μικτή Χορωδία Μεγάρων, αλλά και η παιδική Χορωδία Μεγάρων.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, της οποίας η ζωή μετρά από το 1879, αδιαλείπτως διακρίνεται τόσο για τον πολιτιστικό της όσο και για τον κοινωνικό της ρόλο στα τόσα χρόνια καλλιτεχνικής μουσικής της ιστορίας. Και το αυτό εξήραν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, Ιωάννης Καλλιπόζης, η διευθύντρια της Δημοτικής Χορωδίας Μεγάρων μαέστρος, Μαριλία Ηλία, καθώς βεβαίως και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, στον χαιρετισμό τον οποίον απηύθυναν.

Αξίζει να σημειωθεί η στιγμή απονομής τιμητικής πλακέτας στον αείμνηστο Μελέτη (Μάκη) Πάνο και στον Γιώργο Σακελλαρίου «τόσο για την τεράστια κοινωνική τους προσφορά, όσο και για τη συμμετοχή τους στη Χορωδία Μεγάρων» όπως ανέφερε και ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης, κατά την απονομή.

Το «Μουσικό ταξίδι» τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και του κοινού που το παρακολούθησε εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Κώτσηρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, επίσης βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας, ο γραμματέας της Βουλής βουλευτής Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Ευάγγελος Λιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, καθώς και οι πολιτευόμενοι κ.κ. Αντώνης Υψηλάντης, Ανδρέας Τσώκος και Σταμάτης Πουλής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button