Εκδήλωση ενίσχυσης του «Κούρου» με τον Ρένο Χαραλαμπίδη και την «Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων»

Μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στις 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί όπου μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου της «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ – Α.Ο. ΚΟΥΡΟΣ».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος και η Σοφία Ταμβακοπούλου, στο πιάνο, αποκαλύπτουν μέσα από τον λόγο και τη μουσική ποιητές και συνθέτες του ελληνικού αστικού πολιτισμού, κυρίως από την εποχή του Μεσοπολέμου, που βρέθηκαν άδικα στο περιθώριο. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη «Μπαλάντα στους άδοξους ποιητές των αιώνων».

Στο φως έρχονται οι λησμονημένοι ποιητές, που «σαν να πέρασαν λαθραία και από το λογοτεχνικό σινάφι και από τη ζωή», Γιάννης Αηδονόπουλος, Πέτρος Δήμας, Μίνως Ζώτος, Γιώργος Καρατζάς, Γιώργος Κοτζιούλας, Αλέξανδρος Μπάρας, Γιάννης Χονδρογιάννης… Και οι συνθέτες, εξίσου λυρικοί και αντιπροσωπευτικοί της εποχής τους, Βασίλειος Θεοφάνους, Γιώργος Καζάσογλου, Λαυρέντιος Καμηλιέρης, Τιμόθεος Ξανθόπουλος, Αιμίλιος Ριάδης, Δημήτρης Ρόδιος, Αλέκος Σπάθης κ.ά.
«Σαν προσφορά ιερή… μπαλάντα στους ποιητές άδοξοι που ’ναι…», όπως θα έλεγε και ο έτερος «ελάσσων» της ποίησής μας Κώστας Καρυωτάκης, ο οποίος αναγνωρίστηκε μεν όπως του έπρεπε, αλλά μετά θάνατον.

Απαγγελία-Σκηνοθετική επιμέλεια: Ρένος Χαραλαμπίδης
Γιάννης Χριστόπουλος τενόρος
Σοφία Ταμβακοπούλου πιάνο

Τα εισιτήρια για την εκδήλωση θα είναι διαθέσιμα σύντομα στο ticketservices και στην είσοδο της εκδήλωσης.

To ΕΥΠΑΛΙΝΕΙΟ ΩΔΕΙΟ είναι χορηγός της εκδήλωσης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button