Πώς και ποιον να ψηφίσετε στις εκλογές του Μαΐου – Άρθρο του Αλ. Ανδρέου

Φτάσαμε πια στο παρά πέντε των εκλογών. Όλοι σκέπτονται για το πως και ποιον θα ψηφίσουν. Άλλοι είναι ήδη αποφασισμένοι, άλλοι προβληματίζονται και άλλοι λένε τι με νοιάζει έτσι και αλλιώς μια από τα ίδια, δεν θα αλλάξει τίποτε, όλοι ίδιοι είναι. Είναι όμως πράγματι έτσι; Μήπως τα κριτήρια της επιλογής μας είναι καθοριστικά για αυτό που θα μας προκύψει;

 

Επειδή προσωπικά πιστεύω ότι ισχύει το τελευταίο θα ήθελα να αναφέρω τις παρακάτω σκέψεις.  Αν κάποιος ήθελε να κτίσει ένα σπίτι θα προσλάμβανε για μηχανικό τον εξάδελφο του, τον κουμπάρο του ή ένα συγγενή του, που όμως δεν είχαν τα κατάλληλα προσόντα ή θα έπαιρνε ένα πολιτικό μηχανικό;  Αν πάλι έπαιρνε πολιτικό μηχανικό θα προσλάμβανε κάποιον που τα σχέδια του ήταν χωρίς έμπνευση και η επαγγελματική του επάρκεια προβληματική; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα προοιωνίζει ένα αύριο με ελπίδα για το Δήμο μας πρέπει τα κριτήρια μας να είναι αυστηρά και αντικειμενικά.

 

Συγκεκριμένα πιστεύω ότι πρέπει κατ αρχάς να δούμε το παρελθόν αυτών που ήδη έχουν διαχειρισθεί τα Δημοτικά μας πράγματα. Συνήθως αυτό μας δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει κάποιος, δηλαδή τα όρια των δυνατοτήτων του. Άλλα κριτήρια που μπαίνουν στη ζυγαριά είναι το ήθος, το ύφος και η διαφάνεια που έχουν επιδείξει οι διαχειριστές της εξουσίας κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Επίσης πολύ σημαντικό ζήτημα είναι οι αποφάσεις που βλάπτουν το Δήμο εξ αιτίας των κομματικών δεσμεύσεων.

 

Πάνω από όλα όμως νομίζω ότι το κρισιμότερο ζητούμενο κριτήριο είναι η ύπαρξη η μη ενός οράματος για το Δήμο μας καθώς και η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων στην ηγεσία και στο επιτελείο ενός συνδυασμού, για την πραγμάτωση αυτού του οράματος.

 

Εμείς όλοι, στην ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, έχουμε ένα όραμα που θα φέρει τέλος στη στασιμότητα που όλοι μας βιώνουμε. Υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που είναι προϊόν συλλογικής εργασίας, το οποίο αναφέρεται σε όλους τους τομείς διοικήσεως ενός σύγχρονου Δήμου. Θέλουμε να σηκώσουμε τα Μέγαρα ψηλά και να τα φέρουμε στον 21ο αιώνα, εκεί που τους αξίζει. Πρώτη προτεραιότητα η ανάπτυξη, οι νέοι και το Αύριο. Έχουμε το Γρηγόρη Σταμούλη με την εμπειρία και την αποφασιστικότητα που χρειάζεται. Έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για το σκοπό αυτό με τις αντίστοιχες γνώσεις και εμπειρίες. Όλοι μας έχουμε πάρει την απόφαση, με το ήθος και τη διαφάνεια που απαιτούν οι καιροί, να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Με δική μας επιλογή, παρά το γεγονός ότι ατομικά ο κάθε ένας μας έχει κομματικές θέσεις, επιλέξαμε ο συνδυασμός να είναι ανεξάρτητος ( ο μοναδικός από όλους ) ώστε να μην μας βαραίνουν κομματικές υποχρεώσεις, αλλά απερίσπαστοι να ασχολούμαστε μόνο με τα συμφέροντα του Δήμου μας.

 

Επειδή πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να προχωρήσει μπροστά ξεπερνώντας τη σημερινή κατάσταση, αλλά έχουμε και τη βεβαιότητα, για όλους τους παραπάνω λόγους, ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, σας καλούμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία να στηρίξετε στις εκλογές που έρχονται τον ανεξάρτητο συνδυασμό  ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

 

                                  

                                   ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

                         Γεωλόγος στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

              Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την  ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button