Πολιτική του MegaraTv για την προβολή των υποψηφίων στις εκλογές

Το MegaraTv στην πορεία των 13 και πλέον ετών του έχει διατηρήσει μία στάση όσον αφορά στην ίση αντιμετώπιση των υποψηφίων, των συνδυασμών και των κομμάτων που έχει επικροτηθεί τόσο από τους ίδιους του υποψήφιους, ανεξαιρέτως προέλευσης πολιτικού χώρου, όσο και από τον κόσμο. Γεγονός που έχει αποτυπωθεί και στις κατά καιρούς έρευνες που κάνουμε, με την τελευταία να δίνει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην αξιοπιστία και αντικειμενικότητα του MegaraTv, με ποσοστό θετικών απαντήσεων που ξεπέρασαν το 95% μεταξύ των συμμετεχόντων (400 άτομα).

Η προεκλογική περίοδος πάντα χαρακτηρίζεται από έντονη δραστηριότητα υποψηφίων ως προς τις ανακοινώσεις/δελτία τύπου/άρθρα κ.λπ. που στέλνουν προς δημοσίευση. Παρότι η πολιτική του MegaraTv είναι να δημοσιεύονται πάντα όλα, αποφασίσαμε στις επερχόμενες εκλογές του 2023 (Εθνικές και Αυτοδιοικητικές) να θέσουμε κάποια όρια και κανόνες ως προς την προβολή των υποψηφίων με σκοπό να διατηρήσουμε την ίση πρόσβασή τους στο κοινό της ιστοσελίδας μας που ξεπερνά τις 100.000 επισκέψεις κάθε μήνα.

Προβολή μέσω περιεχομένου (native content):

  1. Ανακοινώσεις/δελτία τύπου που αφορούν σε γεγονότα που ενδιαφέρουν το κοινό θα δημοσιεύονται δωρεάν μέχρι ένα την εβδομάδα ανά υποψήφιο.
  2. Ανακοινώσεις/δελτία τύπου: α) επιπλέον του ενός ανά εβδομάδα ή β) που δεν αφορούν άμεσα σε κάποια ενημέρωση προς το κοινό και έχουν διαφημιστικό χαρακτήρα θα δημοσιεύονται μέχρι δύο την εβδομάδα ανά υποψήφιο επί πληρωμή και θα χαρακτηρίζονται ως #advertorial.
  3. Άρθρα πολιτικής τοποθέτησης/γνώμης θα δημοσιεύονται (δωρεάν) κατόπιν έγκρισης από τη δημοσιογραφική ομάδα με κριτήριο την ουσιαστική προσφορά στο δημόσιο διάλογο, σε θέματα που ενδιαφέρουν τους αναγνώστες, με περιορισμό δύο το μήνα ανά υποψήφιο. Βασική προϋπόθεση να αποστέλλονται ως επώνυμη αρθρογραφία αποκλειστικά στο MegaraTv και όχι σε όλα τα μέσα. Άρθρα πολιτικής τοποθέτησης, με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δημοσιεύονται μέχρι ένα μήνα πριν τις εκλογές. Οτιδήποτε πέραν των παραπάνω θα θεωρείται διαφήμιση και θα εντάσσεται στην κατηγορία 2 ως #advertorial με τους παραπάνω περιορισμούς.

Πολιτική διαφήμιση:

Πέρα από τα διαφημιστικά banner μέσα στην ιστοσελίδα του MegaraTv, δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους να προβληθούν και στα Social Media του MegaraTv με τους εξής τρόπους και περιορισμούς:

  1. Δημοσίευση γραφικού/μακέτας/αφίσας/banner στα Social Media. Μέχρι ένα την εβδομάδα με τον χαρακτηρισμό #πολιτική_διαφήμιση.
  2. Δημοσίευση διαφημιστικού βίντεο στα Social Media. Μόνο ένα βίντεο ανά υποψήφιο με τον χαρακτηρισμό #πολιτική_διαφήμιση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button