Νέος πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων ο Δημήτρης Κακαγής

Όπως, ήδη, είχε ενημερώσει το MegaraTv με δημοσίευμα για τις τροποποιήσεις του εκλογικού συστήματος στις Δημοτικές Κοινότητες και για τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων σε αυτές, προχθές το βράδυ και ώρα 21:00, έλαβε χώρα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Μεγάρων για την εκλογή Προέδρου για τη δημοτική περίοδο έως τις 31/12/2023 με βάση το άρθρο 10 του ν. 5043/2023, Α’ 91.

Το οποίο άρθρο ορίζει ειδική ρύθμιση για την εκλογή προέδρου συμβουλίου κοινότητας άνω των 300 κατοίκων ως εξής: Πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας εκλέγεται, με ψηφοφορία από το σύνολο των μελών του οικείου συμβουλίου και για το σύνολο της δημοτικής περιόδου, ο σύμβουλος ενός από τους δύο πρώτους κατά σειρά εκλογής συνδυασμούς, που έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης μεταξύ των υποψηφίων του συνδυασμού του. Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

Το αποτέλεσμα των εκλογών του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων ανέδειξε πρόεδρο τον Δημήτρη Κακαγή με επτά ψήφους έναντι τεσσάρων που έλαβε η απελθούσα πρόεδρος, Χρυσή Γκοσδή. Να σημειωθεί ότι ο πρώτος όπως και η δεύτερη του δεύτερου συνδυασμού – κ. Μ. Κατσούλης και κ. Ε. Τσίγκρη αντίστοιχα – δεν έθεσαν τους εαυτούς τους υποψήφιους για τη θέση του Προέδρου, πράγμα το οποίο έκανε ο τρίτος κατά σειρά σε ψήφους του δεύτερου συνδυασμού (κ. Ι.Μαρινάκη) στις εκλογές του ΄19, κ Δημήτρης Κακαγής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button