Πλημμυροπαθείς Κινέτας: Καταγγέλουν καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις

Καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις καταγγέλλουν οι πλημμυροπαθείς της Κινέτας με έγγραφό τους προς τον Δήμο Μεγαρέων.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Πλημμυροπαθών Κινέτας:

Τις σοβαρές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διαδικασία αποζημίωσης των πλημμυροπαθών της Κινέττας , επισημαίνει με έγγραφο της (αριθμός πρωτοκόλλου 12373/24-07-2020) προς το Δήμο Μεγαρέων και την Κοινωνική Υπηρεσία, η συντονιστική επιτροπή Πλημμυροπαθών Κινέττας.

«Επτά ολόκληρους μήνες μετά και τη μεγάλη πλημμύρα του 2019 που χτύπησε ιδιαίτερα την περιοχή της Πίκας, ως επιτροπή πλημμυροπαθών διαπιστώνουμε- δυστυχώς- ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν αποζημιωθεί για τις οικοσκευές, ενώ υπάρχουν πλημμυροπαθείς που δεν έχουν λάβει ούτε το βοήθημα των 600 ευρώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πλημμυροπαθείς της Κινέττας.

Παράλληλα, θέτουν προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σειρά ερωτημάτων που αφορούν τόσο το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων για τις οικοσκευές και του έκτακτου βοηθήματος των 600 ευρώ, τον αριθμό των πληγέντων (με κύρια και δευτερεύουσα κατοικία), αλλά και τον αριθμό πλημμυροπαθών που έχουν καταθέσει ενστάσεις, διότι είτε δεν αποζημιώνονται ή δεν συμφωνούν με το ποσό που τους έχει καταβληθεί.

Αναλυτικά το έγγραφο της Συντονιστικής Επιτροπής Πλημμυροπαθών Κινέττας, προς το Δήμο Μεγαρέων έχει ως εξής:

«Τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κινέττα με πρωτόγνωρη σφοδρότητα το 2018 και το 2019- ως συνέπεια της μεγάλης πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, επέφεραν μεγάλες και σοβαρές υλικές ζημίες σε εκατοντάδες οικίες, εκ των οποίων κάποιες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Ωστόσο, 7 ολόκληρους μήνες μετά και τη μεγάλη πλημμύρα του 2019 που χτύπησε ιδιαίτερα την περιοχή της Πίκας, ως επιτροπή πλημμυροπαθών διαπιστώνουμε -δυστυχώς- ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν αποζημιωθεί για τις οικοσκευές, ενώ υπάρχουν πλημμυροπαθείς που δεν έχουν λάβει ούτε το βοήθημα των 600 ευρώ, το οποίο σημειωτέον θα έπρεπε να είχε αποδοθεί τις πρώτες, μετά την πλημμύρα, εβδομάδες.

Επιπλέον, όπως μας τονίζουν συμπολίτες πλημμυροπαθείς τη συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί σε ο,τι αφορά την καταβολή των αποζημιώσεων, επιβαρύνει και το έλλειμμα ενημέρωσης που διαπιστώνεται από την υπηρεσία σας, τη στιγμή που επίσης εκκρεμούν και ενστάσεις αφενός σε ο,τι αφορά τον υπολογισμό ποσών και αφετέρου σε ο,τι αφορά την απόρριψη οικιών που αποτελούν κύρια κατοικία.

Για τους παραπάνω λόγους και στο πλαίσιο συνεργασίας που στόχο θα έχει να λύσει προβλήματα ζητάμε αναλυτική γραπτή αριθμητική ενημέρωση- σεβόμενοι τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων- νόμος 2472/1997, άρθρο 2, περ. β΄-για τα παρακάτω:
1) Πόσοι είναι οι πληγέντες με κύρια κατοικία που κατέθεσαν αίτηση για αποζημίωση στην υπηρεσία σας;
2)Πόσοι από αυτούς έχουν λάβει το βοήθημα των 600 ευρώ και σε πόσους από τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές με κύρια κατοικία εκκρεμεί η καταβολή του;
3)Πόσοι από τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές κύριας κατοικίας έχουν αποζημιωθεί για τις οικοσκευές και σε πόσους εκκρεμεί η καταβολή της αποζημίωσης;
4)Πόσοι από αυτούς απορρίφθηκαν και για ποιους λόγους; Και επίσης πόσοι έχουν υποβάλει ένσταση κατά της απόρριψης
5) Από αυτούς που έχουν αποζημιωθεί, πόσοι έχουν υποβάλει ενστάσεις για λάθος στα τετραγωνικά ή στο βαθμό ζημίας;
6) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξέτασης των ενστάσεων αυτών ;
7) Πόσοι είναι πληγέντες που έχουν καταθέσει αίτηση για αποζημίωση οικοσκευών ως ιδιοκτήτες Β΄ κατοικίας
8)Τέλος πόσα λίτρα πετρελαίου διατέθηκαν από τα ΕΛΠΕ για τους πληγέντες κατοίκους της Κινέττας; Πόσοι έλαβαν αυτή την προσφορά, πόσα λίτρα αντιστοιχούσαν σε κάθε έναν; Και με ποια κριτήρια έγινε η διανομή;»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button