ΠΕΔΑ: Ξεκίνησε το Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2019

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής για το έτος 2019

Από αρχές Μαρτίου τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών με ψεκασμούς επίγειων εφαρμογών, σε συνδυασμό με ταυτόχρονη δειγματοληψία προνυμφών, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής οι οποίες εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.
Ως τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις (4) ολοκληρωμένοι κύκλοι εφαρμογών στους Δήμους: Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Φυλής και πέντε (5) στους Δήμους: Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων.
Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, προέβη σε ψεκασμούς στους εξής χώρους:

Στον Δήμο Ασπροπύργου: Στα ρέματα Αγίου Γεωργίου, Μαύρης Ώρας, Γουρούνας και στο στρατόπεδο της 2ης μοίρας αλεξιπτωτιστών.
Στον Δήμο Ελευσίνας: Στα ρέματα Σαρανταπόταμου, Σούρες, Καλυμπάκι, Χαλυβουργικής και στην βάση Λιμενικού σώματος.
Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας & Ερυθρών: Κανάλια Ψάθας – Βιλίων και στο Έλος της Ψάθας.
Στον Δήμο Μεγαρέων: Στα ρέματα Γιώργη, Μαυρατζά, Καμάρας, Έξω Βρύση,στον προστατευόμενο υγροβιότοπο Βουρκάρι, στο αντιπλημμυρικό έργο στην θέση Πούντα καθώς και στον αγωγό ομβρίων στο ύψος του προαστιακού σταθμού Μεγάρων.
Στον Δήμο Φυλής: Στα ρέματα Εσχατιάς, Γιαννούλας, Ζωφριάς, στον αποταμιευτήρα Ανάσχεσης, καθώς και στις εκβολές των αγωγών ομβρίων στα ρέματα Κουμπάρδα και Μποκοβίλι.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 24 ολοκληρωμένους κύκλους εφαρμογών στα φυσικά οικοσυστήματα, με επίγειους και εναέριους ψεκασμούς συνδυαστικά με τον καθαρισμό πρανών και καλάμων, σε περιοχές που κρίνεται απαραίτητο.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button