ΠΑΣΟΚ Δ. Αττικής για την ένταση με τους Ρομά στη Δ. Αττική με αφορμή τον τραυματισμό του 16χρονου

Δελτίο Τύπου από τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ. Δυτικής Αττικής που αφορά «στην κατάσταση που επικρατεί με τους Ρομά στους Δήμους Μεγαρέων, Ασπροπύργου, Φυλής» αναφέρει:

Προβληματίζει έντονα τις τοπικές κοινωνίες των Δήμων Μεγαρέων, του Ασπροπύργου, Φυλής και ευρύτερα τη Δυτική Αττική, η ένταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα από Ρομά της περιοχής, με αφορμή τον σοκαριστικό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Η εκτός οποιασδήποτε νομιμότητας πλήξη του 16χρονου με σφαίρα είναι αποτροπιαστική και απολύτως καταδικαστέα και πρέπει να οδηγήσει σε ταχεία απονομή της δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα αυτή η ενέργεια, με τα δολοφονικά χαρακτηριστικά που φαίνεται πως την περιβάλλουν, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί άλλοθι για καταστροφικές συμπεριφορές εις βάρος των συμπολιτών μας στην Δυτική Αττική και των περιουσιών τους.

Επιπλέον, οι εντεινόμενες αντιδράσεις των Ρομά, που προκαλούν ανησυχία και φόβο, βγάζουν στην επιφάνεια πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν, προβλήματα τα οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπως φαίνεται δεν έχει διάθεση να επιλύσει.

Εξάλλου, η κοινωνική ένταξη των Ρομά και η προληπτική διαμεσολάβηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, είναι ζητήματα που εκ του αποτελέσματος δείχνουν την παντελή απουσία των κυβερνώντων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και στο χρόνο που της απομένει, να «σκύψει» επιτέλους πάνω από τα προβλήματα, ώστε αφενός οι πολίτες της Δυτικής Αττικής να αισθάνονται ασφαλείς, αφετέρου να παραχθούν όροι κοινωνικής ειρήνης με τις κοινότητες των Ρομά και σεβασμού των δικαιωμάτων όλων όσων κατοικούν στη Δυτική Αττική.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button