Παρίσταναν τους πωλητές οπωροκηπευτικών και έκλεβαν σπίτια

Από το Τ.Α. Μεγάρων ταυτοποιήθηκαν τρία μέλη σπείρας, άνδρες ηλικίας 19, 21 και 45 ετών, η οποία διέπραττε κλοπές και ληστείες σε περιοχές του Δήμου Μεγαρέων.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες επέβαιναν σε αγροτικά και κλειστού τύπου βαν αυτοκίνητα, τα οποία φόρτωναν με οπωροκηπευτικά (πατάτες, κρεμμύδια κ.λπ.), τα οποία προσποιούνταν πως διέθεταν προς πώληση σε τιμές χαμηλότερες από τις συνήθεις. Με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να προσεγγίζουν ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι πείθονταν πως όντως επρόκειτο για πωλητές ειδών μαναβικής.

 

Οι δράστες έκλεβαν τα θύματά τους, είτε με τη μέθοδο της «απασχόλησης», δηλαδή ενώ ο ένας δράστης πουλούσε προϊόντα στο θύμα, οι συνεργοί του εισέρχονταν στην οικία αυτού κι αφαιρούσαν χρήματα και τιμαλφή, είτε με τη χρήση σωματικής βίας, σε λιγότερες περιπτώσεις, κυρίως σε περιστατικά αρπαγής τσαντών και πορτοφολιών.

 

Τα θύματα ήταν κυρίως ηλικιωμένοι, καθώς δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες αντίδρασης και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των δραστών.

 

Το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων διενήργησε έρευνα μετά από καταγγελίες πολιτών και έχει εξιχνιάσει μέχρι στιγμής 3 ληστείες και 11 κλοπές, ενώ  ήδη τρεις εκ των δραστών έχουν παρουσιασθεί ενώπιον του ανακριτή.

 

Εφίσταται η προσοχή των πολιτών, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button