Παρέμβαση του Δημάρχου στα σχόλια των κ.κ Γ. Στρατούρη και Γρ. Σταμούλη

Είναι λυπηρό να χρειάζεται να παρέμβω για άλλη μια φορά στο δημόσιο διάλογο, με σκοπό να αποκαταστήσω την αλήθεια και να διορθώσω έναν κατά τα άλλα συμπαθέστατο, αλλά ανενημέρωτο συνάδελφο, τον αγαπητό κ. Γιώργο Στρατούρη.

 Επειδή όπως δηλώνει πομπωδώς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, του αρέσει η μελέτη και πάντα διαβάζει πριν έρθει στις συνεδριάσεις, θα του συνιστούσα, αφού του αρέσει η μελέτη να αναζητάει και να διαβάζει τα σωστά και ισχύοντα έγγραφα και τους νόμους που τα συνοδεύουν και τα επαληθεύουν.

 Σχετικά με τη λήψη του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ο κατισχύων νόμος είναι ο νόμος  4038/2.2.2012 αρθ.2παρ.1&2 (ΦΕΚ 14/2-2-2012). Ο νόμος αυτός επομένως υπερισχύει του νόμου του «Καλλικρράτη» και σύμφωνα με αυτόν, όπως ρητά αναφέρεται «..η συνομολόγηση δανείου από το ΤΠΔ λαμβάνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του ενδιαφερόμενου ΟΤΑ, ανεξαρτήτως του ύψους του δανείου..».

          Θα υπενθυμίσω επίσης στον κ. Στρατούρη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 72, παρ. 3 του νόμου 3852, δηλ. του Καλλικράτη είναι το ανώτατο όργανο, το οποίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να αντικαταστήσει την Οικονομική Επιτροπή και να λάβει αποφάσεις αντ΄αυτής.

          Αυτές οι στοιχειώδεις γνώσεις φαίνεται ότι ελλείπουν από τον κ. Στρατούρη, ο οποίος είναι ένας νέος αλλά άπειρος συνάδελφος, που πέφτει εύκολα σε γκάφες σαν αυτή. Δικαιολογείται παρόλα αυτά λόγω του νεανικού του ενθουσιασμού. Όμως δικαιολογείται να μη γνωρίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του, ο κ. Σταμούλης; Γιατί αν γνώριζε δεν θα τον άφηνε να εκτεθεί τόσο και να πέσει σε τέτοια γκάφα. Εκτός και αν σε αυτή τη δημοτική παράταξη ο καθένας λειτουργεί αυτόνομα και ανεξέλεγκτα. Αν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο τότε δεν μιλάμε για δημοτική παράταξη  αλλά για ξέφραγο αμπέλι. Έτσι εξηγούνται μόνο οι ασυναρτησίες που ακούστηκαν και γράφτηκαν από τον κ. Στρατούρη. Δηλαδή δεν έφτανε η πρώτη γκάφα, αλλά έπεσαν και στη δεύτερη και μεγαλύτερη, αφού δημοσιοποίησαν δια του τύπου την άγνοια τους. Κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο να προβληματιστεί και να ψάξει μήπως αυτή η διοίκηση δεν απάντησε στις ασυναρτησίες του κ. Στρατούρη επειδή γνώριζε καλά το νόμο και ήταν πλήρως προετοιμασμένη. Έμειναν στην αυτοϊκανοποίηση της στιγμής και αδιαφόρησαν να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα, αποδεικνύοντας έτσι την πλήρη αδιαφορία τους για τη σοβαρότητα της λήψης μιας τέτοιας απόφασης.

           Όμως εάν για τον κ. Στρατούρη υπάρχει μια δικαιολογία, για τον κ. Σταμούλη τι δικαιολογία να υπάρχει όταν γράφει ότι «τα χρήματα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου είναι εξασφαλισμένα.. το κράτος φροντίζει για τους μισθούς όλων των δημοτικών υπαλλήλων, όπως και όλων των δημοσίων υπαλλήλων..το κράτος καταθέτει τα χρήματα που προορίζονται για τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, σε ειδικό κωδικό του Δήμου. Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά, για να πληρώσει άλλες δαπάνες..επομένως οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων δεν κινδυνεύουν από κανένα, εκτός κι αν η διοίκηση του Δήμου παρανομήσει και χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για άλλο σκοπό.. δηλαδή και με άλλα λόγια, εάν οι υπάλληλοι δεν πληρωθούν, την ευθύνη ακέραιη θα την έχει ο Δήμαρχος και κανείς άλλος..». Τι μπορεί να πει κανείς για έναν πολιτικό που διεκδικεί εδώ και οκτώ χρόνια το δημαρχιακό αξίωμα και δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη, δεν γνωρίζει δηλαδή ότι ενώ η τακτική μηνιαία επιχορήγηση του κράτους για τους μισθούς των υπαλλήλων ανέρχεται στις 220.824 ευρώ οι αντίστοιχες απαιτήσεις για τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων, δηλαδή των υπαλλήλων του Δήμου, του ΝΠΔΔ,της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και των ΚΕΠ Μεγάρων και Νέας Περάμου, μονίμων και αορίστου χρόνου, εκτός των συμβασιούχων, ανέρχονται στις 420.000 ευρώ! Από πού προκύπτει λοιπόν ότι η μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων είναι εξασφαλισμένη; Βεβαίως όταν η ανεπάρκεια του κ. Σταμούλη για αυτά τα στοιχειώδη είναι δεδομένη, πως θα περίμενε κανείς να γνωρίζει τις διαδικασίες λήψης του δανείου από το ΤΠΔ; Επιπλέον πως θα περίμενε κανείς να τις γνωρίζει ο κατά πολύ νεαρότερος του κ. Στρατούρης;

           Η υπόθεση του δανείου είναι μια πολύ σοβαρή κοινωνική υπόθεση, γιατί αφορά σε ένα δάνειο που θα αποδοθεί μέχρι τελευταίου ευρώ στην κοινωνία. Αυτό προφανώς ενοχλεί τους συναδέλφους της «ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» οι οποίοι πάνω στον πανικό τους πέφτουν σε τέτοιες γκάφες και εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Δεν επιθυμούν να εκταμιευτεί ένα τέτοιο δάνειο και να αποδοθεί στους συμπολίτες μας, ώστε να ανακουφιστούν, γιατί δεν τους συμφέρει πολιτικά. Έτσι βλέπουν οι κύριοι αυτοί το Δήμο, σαν έναν περίβολο προσωπικών συμφερόντων μετά τη συνταξιοδότηση τους, γιατί ως γνωστόν οι κύριοι αυτοί είναι συνταξιούχοι από τα 40 και τα 50 τους χρόνια αντίστοιχα!

  Παρόλο το ζήλο που δείχνουν στη συκοφαντία, τα ψεύδη και τη λάσπη το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να πέφτουν οι ίδιοι στις παγίδες που στήνουν και να εκτίθενται στην κοινωνία.

          Έχω υποχρέωση και θα συνεχίσω να το κάνω, να παρεμβαίνω όποτε χρειάζεται στο δημόσιο διάλογο και να αποκαθιστώ την αλήθεια που με τόσο βάναυσο και επιπόλαιο τρόπο διαστρεβλώνουν, χάρη στην άγνοια τους ο κ. Σταμούλης και το νεοαναθρεμμένο πολιτικό του τέκνο, ο κ. Στρατούρης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button