Παρέμβαση από το συνδυασμό «Τώρα» για την περιβαλλοντική καταστροφή στο λόφο Στίκα

Είναι δεδομένο, ότι ο λόφος Στίκα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του δήμου μας. Μια τοποθεσία,  η οποία μελλοντικά μπορεί να γίνει ένας σημαντικός πόλος αναψυχής για την πόλη των Μεγάρων.

Πρέπει να γίνει γνωστό πως στο συγκεκριμένο λόφο, τα προηγούμενα χρόνια έγιναν προσπάθειες, ώστε πρώτα να φυτευτεί, με σκοπό μετέπειτα ο λόφος με τις απαραίτητες ενέργειες να έρθει στο δήμο.

stika1 stika2

Έτσι το 2008, με τη βοήθεια του συμπολίτη μας γεωπόνου Χρ. Μενιδιάτη, και με την ευγενική προσφορά της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, έγινε στις πλαγιές του λόφου η απαραίτητη υδροσπορά,  προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα για την μελλοντική φύτευση θάμνων και δενδρυλλίων.

Μετά την προεργασία που έγινε, το φθινόπωρο του 2010 ολοκληρώθηκε η φύτευση 12.000 δενδρυλλίων και θάμνων στο λόφο.

Όποιος όμως γνωρίζει καλά την περιοχή, θα θυμάται ότι στην είσοδο (από την αερογέφυρα του λόφου), υπήρχαν μέχρι πρόσφατα χιλιάδες κυβικά αδρανών υλικών (άμμος, χαλίκι) τα οποία όμως τους τελευταίους μήνες εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δήμος Μεγάρων να χάσει μια σημαντική «αποθήκη» αδρανών υλικών για να χρησιμοποιεί προς όφελος του.

Όμως σαν να μην έφτανε αυτό, τελευταία φαίνεται πως κάποιοι δραστηριοποιούνται στο λόφο εναποθέτοντας σε διάφορα σημεία του εκατοντάδες κυβικά προϊόντα εκσκαφών και κατεδαφίσεων.

stika3 stika4

Ενέργειες παράνομες, που τους εκθέτουν και είναι καταδικαστέες, αφού με αυτές επιβαρύνεται και καταστρέφεται το περιβάλλον.

Παρατηρώντας κάποιος όλες αυτές τις εικόνες που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, διαπιστώνει την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί σήμερα ο λόφος Στίκα.

Πλέον και με βάση όλα αυτά που συμβαίνουν, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα που σχετίζονται κυρίως με την αδράνεια της δημοτικής αρχής να προστατεύσει την περιοχή από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Εμείς στον συνδυασμό «Τώρα» έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, θέτουμε στην κρίση των πολιτών όλα όσα συμβαίνουν.

Γι’ αυτό ζητάμε από την διοίκηση του δήμου να παρέμβει άμεσα, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ενέργειες που πλήττουν την εικόνα της πόλης, και δημιουργούν περιβαλλοντικό πρόβλημα σε όμορφες περιοχές όπως ο λόφος Στίκα.

Μέγαρα 10-6-2014

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Γιώργος Μπερδελής

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button