Παράταση lockdown δια στόματος Πρωθυπουργού

Τι εισηγήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την ανάγκη για παράταση του lockdown κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, αφού δεν μπορεί να υποτιμηθεί η εκρηκτική άνοδος των κρουσμάτων κυρίως στην Αττική.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εκ των πραγμάτων απομακρύνεται η πρόθεσή μας να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου λαμβάνοντας υπόψιν τα νέα δεδομένα και τις οδηγίες των ειδικών».

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς, τους προέτρεψε να είναι προσεκτικοί στο δημόσιο λόγο τους και να μεταφέρουν το μήνυμα πως: «Σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού».

Σε σχέση με την πρόοδο των εμβολιασμών δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πρόοδο της διαδικασίας και δήλωσε πως «Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του ενός εκατομμυρίου στην Επιχείρηση «Ελευθερία» η οποία κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες. Αισθάνομαι, όμως ταυτόχρονα ότι η επιτυχία μας στον εμβολιασμό δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις».

Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πορείας την πανδημίας και των κρουσμάτων και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button