Γιορτή για τα Μέγαρα ο ημιμαραθώνιος δρόμος ‘Στα Χνάρια του Παυσανία’

Την Κυριακή 12/10/2014 διεξάγεται στην πόλη μας ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Στα χνάρια του Παυσανία. Ένας λαϊκός αγώνας δρόμου που συμμετέχουν κυρίως ερασιτέχνες αθλητές-δρομείς. Ο μαζικός αθλητισμός, μακριά από την εμπορική εκμετάλλευση και το ντόπινγκ, παρέχει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα ενεργού συμμετοχής.

 

Για το λόγο αυτό, καλώ και προσκαλώ τους πολίτες συμπολίτες Μεγάρων νέας Περάμου και της ευρύτερης περιοχής, να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια που γίνονται στις πόλεις μας. Να συμμετάσχουν στην προσπάθεια των διοργανωτών εθελοντικά, αλλά και στην προσπάθεια των αθλητών που είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Ελάτε όλοι μαζί να κάνουμε το θεσμό αυτόν γιορτή. Μια γιορτή για την πόλη μας, μια ευκαιρία για εμπορική τόνωση της τοπικής κοινωνίας. Ελάτε όλοι να χειροκροτήσουμε τους αθλητές γιατί το χειροκρότημα αυτό, είναι η μόνη τους ανταμοιβή για αυτή τους την προσπάθεια.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρώ πως πρέπει να κινηθούν και να προσκαλέσουν τον κόσμο, η δημοτική αρχή, η διοργανώτρια αρχή, οι σύλλογοι και όλοι οι φορείς, οι συμμετέχοντες δρομείς, μα κυρίως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά. Πιστεύω πως  ο συγκεκριμένος αγώνας είναι μια διοργάνωση που υπόσχεται στο μέλλον την άνοδο του αθλητικού τουρισμού της περιοχής. Πιστεύω επίσης, πως προσφέρει χρώμα στην πόλη μας, μεταφέρει το μήνυμα της βελτίωσης της υγείας  μέσω του αθλητισμού και ενισχύει την ιδέα του εθελοντισμού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button