Παραδόθηκε η Μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία στο «Ακρογιάλι»

 

Παραδόθηκε από το Δήμαρχο Μεγαρέων Ιωάννη Μαρινάκη στην Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου η μελέτη για την κατασκευή του έργου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στην περιοχή «Ακρογιάλι».

 

Ο Δήμος Μεγαρέων ανέλαβε την πρωτοβουλία και προχώρησε στην σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης προκειμένου να επιταχύνει και να διευκολύνει το έργο της Περιφέρειας και να συμβάλει στην προώθηση του φακέλου στα υπό ένταξη έργα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

 

Η Διοίκηση του Δήμου δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, καθώς η ένταξή του, η κατασκευή και η ολοκλήρωσή του θα συμβάλει αποφασιστικά στην οριστική απομάκρυνση κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων στην Νέα Πέραμο ανάλογων με τις μεγάλες πλημμύρες οι οποίες έπληξαν την περιοχή το 1999.

 

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων Ιωάννης Μαρινάκης, συνοδεία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Κουμπέτσου, επισκέφτηκαν το κτήριο της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής και παρέδωσαν τη μελέτη στην κ. Δήμου.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταυρούλα Δήμου απευθυνόμενη στο Δήμαρχο κ. Μαρινάκη, τον ευχαρίστησε για την εκπόνηση της μελέτης και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προώθησης του φακέλου για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

 

Το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας της Νέας Περάμου, για το οποίο η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε διαρκή αγώνα για την διασφάλιση των σχετικών κονδυλίων. Η σημασία του έργου και η ανάγκη ολοκλήρωσής του, αναγκάζουν τη διοίκηση του Δήμου, να προχωρά στην τμηματική κατασκευή του, με στόχο την οριστική και πλήρη αντιπλημμυρική προστασία της Νέας Περάμου.

 

Η Διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το ζωτικής σημασίας έργο για την πόλη της Νέας Περάμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button