Παραδίδεται το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο Μεγάρων

Η Δημοτική Αρχή το παρέλαβε το 2011 ημιτελές με τις εργασίες να έχουν σταματήσει, αντιμετώπισε τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν και σήμερα το παραδίδει πανέτοιμο!

 

Μια ακόμη σημαντική υποδομή για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, παραδίδει πλήρως ολοκληρωμένη, η σημερινή αιρετή αρχή του Δήμου Μεγαρέων. Πρόκειται για το υπερσύγχρονο Κλειστό ΓυμναστήριοΑίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων που βρίσκεται στο νέο Σχέδιο Πόλης, πλησίον του 8ου Δημοτικού Σχολείου

σε οδό νοτίως της οδού Βυζαντίου.

 

Η Διοίκηση Μαρινάκη παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2011 το κτίσμα, σε κατάσταση εγκατάλειψης, με τις εργασίες να έχουν διακοπεί λόγω προβλημάτων αρκετό καιρό πριν και εν μέρει λεηλατημένο με ζημιές από άγνωστους παραβατικούς, που είχαν αφαιρέσει ακόμη και μηχανήματα των εγκαταστάσεων! Το έργο ήταν εντελώς επί ξηρού ακμής, κυριολεκτικά στον «αέρα» με τον υπαρκτό φόβο, να μην ολοκληρωθεί ποτέ και να παραμείνει άγνωστο για πόσα χρόνια… ένα κτίριο φάντασμα…Πράγμα που έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις σε δημόσια έργα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.

 

Στόχος του ίδιου του Δημάρχου Ι. Μαρινάκη, όσο και των συνεργατών του, ήταν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και οι αγκυλώσεις που είχαν προκύψει, να εξασφαλιστούν τα κονδύλια χρηματοδότησης από τον ΟΣΚ, να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες που είχαν σταματήσει καιρό και κυρίως να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς, ώστε να ολοκληρωθεί το Κλειστό Γυμναστήριο αλλά και να γίνει αποκατάσταση των όποιων ζημιών είχαν προκληθεί.

 

Οι αποτελεσματικές ενέργειες, οι επαφές με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες, ο σχεδιασμός και οι ακατάπαυστες συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής απέδωσαν καρπούς και οδήγησαν στον στόχο. Τα εμπόδια ξεπεράστηκαν, εξασφαλίστηκε πλήρως η χρηματοδότηση, ο εργολάβος άρχισε να λαμβάνει τις εξοφλήσεις, οι εργασίες ξεκίνησαν πάλι, προχώρησαν και ολοκληρώθηκαν.

 

 

Σήμερα το νέο Κλειστό Γυμναστήριο ΜεγάρωνΑίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων είναι πανέτοιμο. Η Διοίκηση Μαρινάκη, τηρώντας την δέσμευσή της και υλοποιώντας τον στόχο της, παραδίδει την νέα αυτή την σημαντική υποδομή στην νεολαία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και στους δημότες της συνολικά. Παραδίδει σήμερα τέλος του 2013, ένα έργο που ξεκίνησε με την έγκριση του το 2005 επί Δημαρχίας Χρυσοστόμου Σύρκου και διήλθε από τότε «σαράντα κύματα».

 

Το νέο Κλειστό Μεγάρων, διαθέτει γήπεδο για καλαθοσφαίριση και βόλεϊ, κερκίδες με πλαστικά καθίσματα, σύγχρονο εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό, ηλεκτρονικό πίνακα αγώνων τελευταίας τεχνολογίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, άρτια και άνετα αποδυτήρια, τουαλέτες, σύστημα θέρμανσης, γεννήτρια μεγάλης εμβέλειας που διασφαλίζει τις ενεργειακές ανάγκες φωτισμού και λειτουργίας εγκαταστάσεων σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, υπόγειο γκαράζ δεκάδων θέσεων κλπ.

 

Και αυτό το μεγάλο έργο υποδομής που σήμερα παραδίδεται έτοιμο από την διοίκηση Μαρινάκη, δείχνει ανάγλυφα την εντελώς διαφορετική πολιτική αντίληψη και λογική που ακολουθεί η Δ. Αρχή σε σχέση με το παρελθόν. Δεν σκέφτηκε μικροπολιτικά με την σκέψη: «δεν είναι έργο που αρχίσαμε εμείς και δεν θα χάνουμε τον χρόνο μας μ’ αυτό» απαξιώνοντας το και αφήνοντας το στην τύχη του, να παραμείνει ένα μισοτελειωμένο «κτίριο φάντασμα» ακατάλληλο προς χρήση. Αντίθετα χωρίς να φοβηθεί το ρίσκο, ενασχολούμενη με το έργο αυτό, να λειτουργήσει σε βάρος του σχεδιασμού άλλων έργων που ή ίδια προωθούσε, ασχολήθηκε διεξοδικά και με τρόπο επιτυχή, πράγμα που αποδεικνύει το αποτέλεσμα. Το έργο είναι σήμερα έτοιμο! Κεντρικός άξονας της πολιτικής που ακολουθήθηκε ήταν η συνέχεια και η συνέπεια.

 

Γιατί όσο βαρύνουσα σημασία έχει το ποιος ξεκινά ένα έργο υποδομής, άλλη τόση σημασία και ακόμη περισσότερη έχει το ποιος το παραδίδει ολοκληρωμένο, έχοντας πριν επιλύσει σοβαρά προβλήματα που εμπόδιζαν την αποπεράτωσή του…

 

Και είναι σημαντικό το ποιος το ολοκληρώνει, γιατί η άλλη εκδοχή είναι να μένει ένα δημόσιο έργο με την ανάμνηση μόνο του ποιος το ξεκίνησε αλλά δεν τελείωσε ποτέ…

 

Η Διοίκηση Μαρινάκη αντιμετωπίζει τα προβλήματα σε έργα που υπήρχεκίνδυνος να μείνουν στην μέση και τα παραδίδει. Παράδωσε, δημιουργεί, κατασκευάζει και προωθεί μεγάλα έργα εκατ. ευρώ κάνοντας την μεγάλη διαφορά συγκριτικά με άλλους Δήμους που την ίδια στιγμή έχουν πετύχει τα ελάχιστα. Απαντά με έργα και όχι με λόγια. Τα έργα έχουν ευθύνη, κόστος, είναι πραγματικά και χρηστικά.

 

Αντίθετα τα λόγια δεν έχουν ούτε κόστος, ούτε χειροπιαστά είναι, ούτε χρηστικά. Αφήνει τον δρόμο των εύκολων λόγων και προτάσεων που ως κύριο άξονας τους έχουν τα άφθονα «ΘΑ» σε άλλους και προχωρά με πράξεις και χειροπιαστά έργα. Η απόσταση από το πράξαμε μέχρι το «ΘΑ….κάνουμε» είναι τεράστια, άλλωστε και ο κάθε δημότης είναι σε θέση να ξέρει πόσες φορές τα λόγια και υποσχέσεις απλά έμειναν «αέρας κοπανιστός»… Κρίνει και συγκρίνει… Γιατί άλλο λόγια, άλλο έργα!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button