Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ

Ο Δήμος Μεγαρέων εκπλήσσει ευχάριστα καθώς πρωτοπορεί στον σχεδιασμό και την υλοποίηση τεχνικών έργων χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

 

Η διοίκηση Μαρινάκη, έχει να επιδείξει εντυπωσιακό έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Ι. Μαρινάκη και την υποστήριξη από ομάδα ικανών συνεργατών, ο δήμος έχει κατορθώσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση περισσότερων από 50 εκατομμύρια € από το ΕΣΠΑ και να υλοποιεί έργα όπως:

 

1) η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων,

 

2) η κατασκευή της αποχέτευσης ακαθάρτων Νέας Περάμου,

 

3) η κατασκευή δικτύου ακαθάρτων του νέου σχεδίου της πόλης των Μεγάρων,

 

4) η ανέγερση δημοτικού γηροκομείου,

 

5) η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ελέγχου και περιορισμού των διαρροών στο εσωτερικό δίκτυο των Μεγάρων,

 

6) το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας από τα δημοτικά κτίρια,

 

7) οι βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων Δήμου Μεγαρέων,

 

8) το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου διαθεσιμότητας θέσεων στάθμευσης και αυτοματοποιημένης ενημέρωσης των οδηγών της πόλης των Μεγάρων,

 

9) η κατασκευή πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στη Νέα Πέραμο,

 

10) η κατασκευή πράσινων δωμάτων στο δημοτικό κατάστημα Νέας Περάμου και στο 5ο Δημοτικό σχολείο Μεγάρων, κλπ.

 

 

Όλα τα ανωτέρω έργα με τον προϋπολογισμό τους αναφέρονται στην επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση www.anaptyxi.gov.gr του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

 

Σε όλα αυτά τα έργα πρέπει να συμπεριληφθεί το έργο της Αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Μεγάρων, προϋπολογισμού 6,15 εκατομμυρίων €, το οποίο θα πραγματοποιηθεί έπειτα από τις κοινές προσπάθειες του Δήμου και της Περιφέρειας και το έργο της κατασκευής του νέου κλειστού Γυμναστηρίου Μεγάρων, προϋπολογισμού 2,8 εκατομμυρίων €, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Επίσης, ο Δήμος Μεγαρέων έχει επιτύχει τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης των παιδικών χαρών του (προϋπολογισμού 443 χιλιάδων ευρώ) από Εθνικούς πόρους και για την ακρίβεια από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ.

 

Το μέγεθος της προσπάθειας που έχει πραγματοποιηθεί, καθώς και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών του Δημάρχου και των συνεργατών του φαίνεται

σαφέστατα με μια απλή σύγκριση των εγκεκριμένων ποσών από Ευρωπαϊκούς πόρους στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα μεταξύ των Δήμων της Δυτικής Αττικής για παράδειγμα.

 

Εκεί φαίνεται πως για το Δήμο Ασπροπύργου έχουν δεσμευθεί πιστώσεις που αφορούν μόνο τη μελέτη και κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού ολοκληρωμένης φροντίδας στον Ασπρόπυργο προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Δήμος Ελευσίνας έχει καταφέρει να εγκριθούν έργα περίπου 6,6 εκατ. ευρώ, με ελάχιστα από αυτά συμβασιοποιημένα.

 

Έργα με προϋπολογισμό πάνω από 22 εκατ. ευρώ έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο ΜάνδραςΕιδυλλίας με μόλις όμως 5 εκατ. € από αυτά να έχουν συμβασιοποιηθεί.

 

Τέλος, ο Δήμος Φυλής έχει προχωρήσει σε υπογραφή συμβάσεων ύψους 5,7 εκατ. ευρώ από τα 10,5 εκατ που συνολικά έχουν εγκριθεί για έργα στη διοικητική του περιφέρεια.

 

Όπως, λοιπόν αποδεικνύεται μέσα από τη διαδικτυακή σελίδα του καθ΄ ύλην αρμόδιου Υπουργείου (www.anaptyxi.gov.gr) ο Δήμος Μεγαρέων, παρά τις αλλαγές και το χαμένο χρόνο ελέω ενσωμάτωσης του Καλλικράτη στη διαχείριση των Δήμων το 2011, εκμεταλλεύθηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία που του δόθηκε, ενέκρινε οικονομικά ένα αρκετά μεγάλο αριθμό έργων και προχώρησε με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στην υλοποίηση

 

Η παραπάνω ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στον κάθε συμπολίτη μας. Αποτελεί δε τρανή απάντηση σε πολιτικούς καιροσκόπους που περιφέρονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν παίρνουν μυρωδιά για το έργο που επιτελείται από το Δήμο μας, μέσω των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή άλλων αντίστοιχων φορέων χρηματοδότησης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button