Γ. Σταμούλης: Η Σημαία της Μάνης

Η ΣΗΜΑΙΑ είναι το ιερότερο σύμβολο κάθε έθνους. Δεν είναι μόνο ένα κομμάτι ύφασμα με διάφορα χρώματα ή και με εικόνες, υψωμένο σε κοντάρι. Είναι η ενσάρκωση της δυσκολονόητης ιδέας της Πατρίδος, της ιστορίας Της, της δόξας, του μεγαλείου και των θριάμβων Της. Είναι η τιμή και η δόξα του στρατιώτη. Εγκατάλειψή της είναι έσχατο έγκλημα ανανδρίας και προδοσίας προκαλεί δε καταισχύνη αιώνια. Είναι σαν ένα τμήμα της πατρίδας μας να έμεινε στα χέρια του εχθρού. Γι’ αυτό τα πολυτιμότερα τρόπαια νίκης αποτελούν οι σημαίες του εχθρού και γι’ αυτό στον όρκο αναφέρεται «…να υπερασπίζω με Πίστη και αφοσίωση μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου τας Σημαίας…».

 

Μετά τα παραπάνω είναι απορίας άξιο, γιατί ο Δήμαρχος πήγε με τυμπανοκρουσίες και παράτες (φιλαρμονική, κουστωδία κλπ) και ύψωσε το ιερό αυτό σύμβολο σε μια δεξαμενή στο λόφο του Αγίου Δημητρίου. Αλλά η μεγαλύτερη απορία είναι, γιατί ο Δήμαρχος αφήνει το ιερό αυτό σύμβολο, για το οποίο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος, να γίνεται ένα κουρελόπανο και να εξευτελίζεται. Έχει τέτοιο δικαίωμα; Όχι βέβαια.

 

Και είναι βαρύτατες οι ευθύνες του Δημάρχου για την κατάντια του ελληνικού εθνικού και ιερού συμβόλου, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Γρηγόρης Σταμούλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button