Παγκόσμια Αναφορά Πιστοποίησης στον ΔΕΣΦΑ

Tο Πιστοποιητικό Ορθής Εφαρμογής σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 14001:2004 απονεμήθηκε στο ΔΕΣΦΑ από τον οργανισμό TÜV AUSTRIA Hellas, έπειτα από επιτόπια επιθεώρηση, για το Ενιαίο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που τηρεί.

Η πιστοποίηση αφορά τον Τερματικό Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Νήσου Ρεβυθούσας, τα Τμήματα Λειτουργίας και Συντήρησης Νότιου, Κεντρικού, Βορειανατολικού και Βορείου Τομέα στο Πάτημα Ελευσίνας, στην Αμπελιά Φαρσάλων, στην Ξάνθη και στη Νέα Μεσημβρία αντιστοίχως, του Μετρητικού Σταθμού Συνόρων στο Σιδηρόκαστρο και, βεβαίως, τα κεντρικά γραφεία των Αθηνών.

Αναλυτικότερα, η πιστοποίηση αφορά:
1. Τη Διαχείριση, Λειτουργία και Συντήρηση του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και των Εγκαταστάσεων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Νήσου Ρεβυθούσας
2. Τη Διαχείριση Κατασκευής Δικτύου Φυσικού Αερίου και Υποστηρικτικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών
3. Τη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Συγχρηματοδοτούμενων Έργων

Το Ενιαίο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Ε.Σ.Π.Δ.) σχεδιάστηκε σύμφωνα με το όραμα του ΔΕΣΦΑ και στα πλαίσια της Βιώσιμης Ανάπτυξης και εφαρμόζεται με βάση τις Αρχές και τους Στόχους της Εταιρικής Πολιτικής Περιβάλλοντος.

Ο ΔΕΣΦΑ, με στόχο την επίτευξη Περιβαλλοντικής Αριστείας, εισήγαγε στοιχείαπράσινηςκαινοτομίας σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας λογισμικό καταγραφής της περιβαλλοντικής επίδοσης κάθε εγκατάστασης θέτοντας το πλαίσιο για μία περιβαλλοντική συγκριτική αξιολόγηση (environmental benchmarking).

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, κ. Γ. Καλλιάς σημείωσε ότι: “Με την πιστοποίηση του αυτή, ο ΔΕΣΦΑ αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευσή του στην προστασία του ΠεριβάλλοντοςΣυγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους!”.

Συγχαρητήρια επίσης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ Δρ. Γ. Παπαρσένο, έλαβε τόσο ο Συντονιστής Διευθυντής Ασφάλειας, Ποιότητας και Περιβάλλοντος κ. Σ. Ιωαννίδης όσο και τα υπόλοιπα Στελέχη της Διεύθυνσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΔΕΣΦΑ www.desfa.gr  και της TUV Austria http://www.tuev.at/start/browse/Webseiten/TUV%20Austria%20Holding/News/Aktuell/natural-national-gas-system-operator-desfa-environmental-management-iso-14001-tuv-austria-hellas_de.xdoc.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button