Δεν υπήρχαν αστυνομικοί στα Μέγαρα γιατί φυλούσαν «υψηλά πρόσωπα»

Σχετικά με το χθεσινοβραδινό περιστατικό ξυλοδαρμού ιδιοκτήτη περιπτέρου στην πλατεία Λυτάρα πολλά είναι τα ερωτήματα που προέκυψαν τόσο σε σχέση με τις πραγματικές συνθήκες του συμβάντος όσο και με την απουσία επέμβασης της αστυνομίας αλλά και των δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων.
 
Η  πραγματική αιτία της συμπλοκής είναι άγνωστη μέχρι στιγμής  καθώς οι μαρτυρίες ποικίλλουν. Ο ίδιος ο 43χρονος περιπτεράς δήλωσε πως ομάδα Τσιγγάνων προσπάθησε να πάρει μπύρες χωρίς να πληρώσει και όταν ο ίδιος τους αρνήθηκε αυτοί του επιτέθηκαν. Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο κάνουν λόγο για παρεξήγηση μεταξύ των ανδρών που κατέληξε στον ξυλοδαρμό του 43χρονου.
 
Σχετικά με το μείζον θέμα της μη επέμβασης της αστυνομίας, παρά τα απανωτά τηλεφωνήματα που έγιναν από πολίτες, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως δεν υπήρχε καν περιπολικό στην απογευματινή βάρδια λόγω έλλειψης ατόμων και οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ δεν επεμβαίνουν βάσει του κανονισμού όταν βρέχει.
 
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός πως παρά τις υποσχέσεις για ενίσχυση των τοπικών τμημάτων και τις απανωτές επισκέψεις υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στην πόλη μας, όχι μόνο δεν έχουν ενισχυθεί τα τμήματα αλλά τη στιγμή του περιστατικού (περίπου στις 21:00) έξι συνολικά άτομα που υπηρετούν στα τμήματα των Μεγάρων βρίσκονταν σε υπηρεσίες φύλαξης υψηλών προσώπων και μεταναστών στην Αθήνα.
 
Ο 43χρονος που μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες, έφερε τραύμα στο κεφάλι από μπουκάλι, στο οποίο χρειάστηκε να γίνουν 4 ράμματα. Ευτυχώς δεν υπέστη κάποιο βαρύτερο τραυματισμό και εξήλθε σήμερα το πρωί από το νοσοκομείο.
 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button