«Μυστήριο Κανάλι» στην Ελευσίνα το Σάββατο 15 Ιουλίου

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 16 Ιουλίου ένα ιδιότυπο πολιτιστικό κέντρο, κατά το ότι βρίσκεται το μισό στην Ελευσίνα και το άλλο μισό στη Βρέμη, ανοίγει τις πύλες του και συνδέει μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων τους κατοίκους δύο διαφορετικών πόλεων της Ευρώπης. Πρόκειται για το “Golden City – Μυστήριο Κανάλι”, που στηρίζεται σε ιδέα της Γερμανίδας μουσικού και σκηνοθέτη Frauke Wilhelm, η οποία συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Δημήτρη Μπαμπίλη, Τατιάννα Πίττα και Adrian Frieling και την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.Ένα παραλιακό κέντρο πολιτισμού σε Ελευσίνα και Βρέμη, στο οποίο μέσα από μουσική, ιστορίες, έρευνα και περφόρμανς δημιουργήθηκε για περισσότερο από έναν μήνα ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στους πολίτες της Ευρώπης.

H Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και ο Γερμανικός οργανισμός Golden City σας προσκαλούν το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 21:00 στο παλιό αναψυκτήριο του Ο.Λ.Ε. στην παραλία της Ελευσίνας (goo.gl/Ytg4Hk) για το μουσικοθεατρικό φινάλε του «Μυστήριου Καναλιού», ενός ζωντανού “διαλόγου” μεταξύ Βρέμης και Ελευσίνας.

Αυτός ο “διάλογος” μεταξύ Βρέμης και Ελευσίνας θα συνεχιστεί για μια τελευταία φορά μέσω Skype το Σάββατο 15 Ιουλίου, με ένα μουσικοθεατρικό φινάλε: έναν Ελληνογερμανικό γάμο μεταξύ της Δήμητρας από την Ελευσίνα και του Ραμόν από την Βρέμη, έναν γάμο γεμάτο μουσική, θέατρο, χορό, από τον οποίο σίγουρα δε θα λείπουν τα πολιτικά «παρατράγουδα».

Οι καλλιτέχνες σε Ελευσίνα και Βρέμη ολοκληρώνουν τον ιδιαίτερο αυτό «διάλογο» των δύο πόλεων, ύστερα από 15 ειδικές βραδιές που περιελάμβαναν: μουσικά δρώμενα με σχολικές μπάντες, την «Eleusis Band» του Ειδικού Γυμνασίου Ελευσίνας και την μπάντα “DUO KEVINSKI” της Βρέμης, «συνομιλία» μεταξύ του Πανελευσινιακού και του Αθλητικού Συλλόγου Βρέμης, βραδιά παραδοσιακών εδεσμάτων μεταξύ του Λαογραφικού Συλλόγου Ελευσίνας «Το Αδράχτι» και του Γερμανικού Συλλόγου Νοικοκυρών, εργαστήρια για παλιά παραδοσιακά παιχνίδια, συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών αρχιτεκτόνων και εργατικών σωματείων, καθώς και γλέντια μεταξύ τοπικών συλλόγων, όπως τη μουσικοχορευτική βραδιά με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας.

Το “Golden City – Μυστήριο Κανάλι” πρόκειται για μια Ελληνογερμανική συνεργασία μεταξύ της «Ελευσίνα 2021 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» και του Γερμανικού Οργανισμού Golden City. Στηρίζεται σε μία ιδέα της Γερμανίδας μουσικού και σκηνοθέτη Frauke Wilhelm, η οποία συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες από την Ελλάδα: Δήμητρα Γκλιάτη, Νάντια Καβουλάκου, Δημήτρη Μπαμπίλη, Τατιάννα Πίττα και Adrian Frieling.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στις 21:00

Παλιό Αναψυκτήριο Ο.Λ.Ε., Παραλία Ελευσίνας

Παρόμοια άρθρα

Back to top button