Ο Σταμάτης Πουλής στον Real FM για τη συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ο Α’ επιλαχών βουλευτής της Ν.Δ. Δυτικής Αττικής, Σταμάτης Πουλής, βρέθηκε προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη, στην εκπομπή «Πρωινό Μαγκαζίνο» του Real FM 97.8, στην οποία μίλησε διεξοδικά για την μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης που αφορά στη συμφωνία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου αναφέρεται ότι ο κ. Πουλής, τόνισε πως η συμφωνία αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία, όχι μόνο τοπικού, αλλά και εθνικού χαρακτήρα, καθώς θα έχει ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα, θα αναστήσει τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, αλλά θα συμβάλει και στην ενίσχυση τής άμυνας τής χώρας με σημαντικό έργο για το πολεμικό ναυτικό.

Σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, ο κ. Πουλής σημείωσε ότι με με την επαναλειτουργία των ναυπηγείων θα αλλάξει ριζικά η οικονομική και κοινωνική ζωή, όχι μόνο στην Ελευσίνα, αλλά σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική και τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι πέραν των 600 εργαζομένων που βγαίνουν πλέον από το καθεστώς «ομηρίας», στο οποίο είχαν περιέλθει τα τελευταία δώδεκα χρόνια και οι οποίοι διατηρούν τις δουλειές τους και θα λάβουν δεδουλευμένα ύψους 42 εκατ. ευρώ, μέσα στα επόμενα χρόνια ο κύκλος εργασιών στην οικονομία εκτιμάται στα 1,6 δισ. ευρώ, ενώ 1,1 δισ. ευρώ θα είναι τα έσοδα του ελληνικού κράτους από τη λειτουργεία των ναυπηγείων.

Με το σχέδιο εξυγίανσης διασφαλίζεται ότι έρχεται ένα μεγάλο επενδυτικό σχήμα, που αποτελείται από την ONEX Shipyards & Technologies, μια ελληνική εταιρεία με σχετική εμπειρία, που ανέλαβε τα Ναυπηγεία Σύρου -όπου οι εργαζόμενοι είναι πλέον ευτυχισμένοι και η τοπική κοινωνία ανθίζει- καθώς και δύο κολοσσούς, από τις ΗΠΑ και την Ιταλία, που θα επενδύσουν 170 εκατομμύρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με τα επόμενα βήματα, ο κ. Πουλής σημείωσε ότι σε περίπου έξι μήνες από την επικύρωση της συμφωνίας από την Δικαιοσύνη, θα έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός και θα ξεκινήσει η λειτουργεία των ναυπηγείων, ενώ πέραν από τους 600 εργαζόμενους, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα γίνουν άλλες 1.400 προσλήψεις, που σημαίνει, νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους της περιοχής και μείωση της ανεργίας στη Δυτική Αττική.

Επιπλέον, ο κ. Πουλής αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της συμβολής της τοπικής κοινωνίας, τονίζοντας την στήριξη της συμφωνίας εξυγίανσης από τους ίδιους τους εργαζόμενους, σε ποσοστό 99,7%, καθώς και την μεγάλη προσπάθεια από τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου, που σε συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συνέβαλε τα μέγιστα στο στο να ξεπεραστούν εμπόδια και εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή αποδοχή και στήριξη την τοπική κοινωνία.

Αναφορικά με τη συμφωνία εξυγίανσης, ο κ. Πουλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αναβίωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι μια μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, όχι μόνο για την Ελευσίνα, αλλά για όλη τη Δυτική Αττική και την χώρα μας. Και χαίρομαι που συμμετείχα σε αυτήν την προσπάθεια».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button