Ο ποιητής, σκηνοθέτης και εικαστικός Πάνος Κυπαρίσσης στα Μέγαρα

Στα Μέγαρα θα παρευρεθεί ο ποιητής, σκηνοθέτης και εικαστικός Πάνος Κυπαρίσσης σε εκδήλωση προς τιμήν του στο κέντρο εκδηλώσεων Puzzle στη Βαρέα Μεγάρων, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 19:00.

 

Ο Πάνος Κυπαρίσσης είχε διατελέσει καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στα Μέγαρα και γι’αυτό το λόγο είναι καλεσμένος σε μία εκδήλωση, η οποία θα αναφερθεί κυρίως στο λογοτεχνικό του έργο, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουμε έναν πολυσύνθετο και πολυτάλαντο άνθρωπο με πλούσιο έργο, σε όλες τις εκφάνσεις των τεχνών που καταπιάστηκε, όπως μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

 

Ο Πάνος Κυπαρίσσης γεννήθηκε στην Οξυά Ιωαννίνων το 1945. Σπούδασε Μαθηματικά και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και δίδαξε για μια δεκαετία στη μέση εκπαίδευση και τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες επιστήμες. Σπούδασε επίσης στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Δίδαξε Υποκριτική στη Σχολή «Βεάκη», στη σχολή «Δήλος», της Δήμητρας Χατούπη και συνεχίζει να διδάσκει στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη. Εκτός από Μαθηματικός, Φιλόλογος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, ποιητής, ο Πάνος Κυπαρίσσης είναι γλύπτης και ζωγράφος με εκθέσεις ατομικές και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά μεγάλα θεατρικά έργα.

 

Δείτε το video:  Εκδήλωση προς τιμήν του ποιητή, εικαστικού και σκηνοθέτη Πάνου Κυπαρίσση

Παρόμοια άρθρα

Back to top button