Πέρασε και δεν «ακούμπησε» η πορεία του δήμου Πατρέων στα Μέγαρα

Στα Μέγαρα έφτασε εχθες το απόγευμα η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο δήμος Πατρέων, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη και θα καταλήξει αύριο Κυριακή 10 Απριλίου στο Σύνταγμα. Αφου διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της πόλης έκανε στάση στην πλατεία Λυτάρα, όπου πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση. 
 
Μικρή ήταν η συμμετοχή των μεγαριτών τόσο στην πορεία μέσα στα Μέγαρα όσο και στην εκδήλωση. Από πλευράς δήμου Μεγαρέων παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Έμυ Βογιατζή και Ιωάννης Σταμούλης, ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη. Μετά από τις ομιλίες ακολούθησε θεατρική παράσταση με τίτλο «Η μοναδική και ασυνήθιστη ιστορία του Ευτύχη ή αλλιώς Ευτυχία», από τη θεατρική ομάδα «Ως Πότε».
 
""
 
""
 
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην πορεία του δήμου Πατρέων εγκαταστάθηκαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ των Μεγάρων όπου διανυκτέρευσαν, όπως είχε κανονισθεί. Σήμερα το πρωί, στις 10 περίπου, αναχώρησαν για τη Νέα Πέραμο με την προσθήκη και άλλων συντοπιτών τους που έφτασαν με πούλμαν αλλά και ανθρώπων από άλλες περιοχές που θέλουν να ενώσουν τη φωνή τους κατά της ανεργίας. 
 
""
 
""
 
Στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων, δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, σχολίασαν τόσο τη φυσική όσο και την ουσιαστική απουσία του δημάρχου Μεγαρέων καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής των Πατρινών στα Μέγαρα. Χαρακρηριστικά ανεφέρουν πως "Έίναι η πρώτη πόλη που ο δήμαρχος ούτε υποδέχεται ούτε συμμετέχει, ενώ εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη μη τήρηση της απόφασης του νομικού προσώπου  "Ηρόδωρος" σχετικά με την παροχή γεύματος στους φιλοξενούμενους."
 
Ο δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης δήλωσε πως "Δεν παλεύουμε μόνο για την Πάτρα, ούτε πρόκειται για κομματική κινητοποίηση καθώς συμμετέχουν ενεργά και άλλες παρατάξεις του Δήμου Πατρέων. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε 8 ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης."

 

Να σημειωθεί πως στην Κινέττα, η ομοσπονδία συλλόγων της περιοχής επιφύλαξε θερμή υποδοχή στους συμμετέχοντες της πορείας. Όπως αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε "Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο συμβιβασμός. Η αποδοχή της αδυναμίας μας να ονειρευτούμε ένα καλύτερο αύριο. Η έλλειψη ελπίδας που οδηγεί στην αδράνεια και καταλήγει στην απελπισία. Πρέπει να πιστέψουμε όλοι ότι με συνισταμένη προσπάθεια θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση."

""

Παρόμοια άρθρα

Back to top button