Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων πάει Επίδαυρο και προσκαλεί στις «Ικέτιδες» του Αισχύλου

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Μεγάρων με ανακοίνωση προσκαλεί στην παράσταση “Ικέτιδες” του Αισχύλου, στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, το Σάββατο 24 Αυγούστου με τους: Λυδία Κονιόρδου, Γιάννη Τσορτέκη, Άκη Σακελλαρίου, Λένα Παπαληγούρα, Λουκία Μιχαλοπούλου, κ.α.

Οι Ικέτιδες είναι τραγωδία που έγραψε ο Αισχύλος, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.

Η υπόθεση της τραγωδίας

Οι 50 κόρες του Δαναού (Δαναΐδες), με αρχηγό τον πατέρα τους καταφεύγουν ικέτιδες στο Άργος και αγκαλιάζουν τους βωμούς, ζητώντας άσυλο. Προσπαθούν να αποφύγουν το γάμο με τα ξαδέρφια τους, παιδιά του Αιγύπτου. Ζητούν προστασία, αλλά ο βασιλιάς του Άργους Πελασγός μένει αναποφάσιστος. Η απόφαση είναι δύσκολη. Αν τις βοηθήσει, οι Αιγύπτιοι θα του κηρύξουν πόλεμο. Αν τις διώξει, θα ασεβήσει στον Ξένιο Δία. Οι κοπέλες απειλούν ότι θα κρεμαστούν από τα αγάλματα, πράγμα που θα επιφέρει αξερίζωτη κατάρα στο Άργος.

Οι Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας και τους αγώνες των γυναικών.

– Τιμή εισιτηρίου: 40 ευρώ

Η παραπάνω τιμή περιλαμβάνει εισιτήριο κεντρικά στο κάτω διάζωμα (Ζώνη Β) και μεταφορά (Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου και Παλιά Επίδαυρος για καφέ).

– Αναχώρηση από την Πλατεία Ηρώων: 17:00

– Τηλέφωνα για κρατήσεις και πληροφορίες: 6981354738 (Κατερίνα), 6989381029 (Μαρία)

Οι κρατήσεις των εισιτηρίων μπορούν να γίνουν έως 30 Ιουνίου.

Δια το Δ.Σ.

Η πρόεδρος
Μουστάκα Αικατερίνη

Η γενική γραμματέας
Παπασταμάτη Γεωργία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button