Ο Γρ. Σταμούλης αιτείται παράταση επιδότησης ενοικίου στους πλημμυροπαθείς της Κινέτας

Στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει το πρόγραμμα της επιδότησης ενοικίου το οποίο χορηγείτο στους πλημμυροπαθείς της Κινέτας από την καταστροφική θεομηνία “ΓΗΡΥΟΝΗΣ” της 25ης Νοεμβρίου 2019.

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης, με το υπ’ αριθμ. Πρωτ:3783/22.2.23 επείγον έγγραφό του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, το οποίο κοινοποίησε και στους Βουλευτές της περιοχής Δυτικής Αττικής, ζητά να δοθεί ΠΑΡΑΤΑΣΗ της καταβολής επιδότησης ενοικίου, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες, οι οποίοι νοιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία.

Στο έγγραφό του αυτό ο κ. Σταμούλης αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε, ότι με την υπ’ αριθ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/28950/ΠΕ/Α36 (ΦΕΚ 463/8-2-2021) Απόφαση εγκρίθηκε για διάστημα δύο (2) ετών η χορήγηση επιδότησης ενοικίου στους πληγέντες από την καταστροφική θεομηνία «ΓΗΡΥΟΝΗΣ», που έπληξε την περιοχή της Κινέτας την 25η Νοεμβρίου 2019. Το διάστημα των δύο ετών λήγει τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Οι αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές, που σημειώθηκαν στην περιοχή της Κινέτας σε συνδυασμό με την δύσκολη οικονομική συγκυρία, που επήλθε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έχει ενταθεί εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης δεν έχουν επιτρέψει στους πληγέντες κατοίκους να ανακάμψουν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να έχουν ανάγκη από τη συνδρομή του κράτους για να καλύψουν άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, όπως είναι η στέγαση.

Με τις υπ’ αριθ. πρωτ. Α2102/17-11-2022 και Α2427/17-11-2022 Αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Μεγαρέων παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι τις 17 Μαΐου 2023.
Κατόπιν των παραπάνω παρακαλούμε, όπως δοθεί παράταση στην επιδότηση ενοικίου των πληγέντων από την πλημμύρα του 2019, προκειμένου να ανακουφιστεί κατά το δυνατόν η δυσχερής θέση, στην οποία έχουν περιέλθει, με δεδομένο, ότι νιώθουν και εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία, αφού τα έργα αποκατάστασης της περιοχής ξεκίνησαν με τεράστιες καθυστερήσεις.
Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button