Μίμας Μικρασιατική: «Στο ίδιο έργο θεατές… Ως πότε;»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα Μίμας Μικρασιατική που αφορά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στον μεταξύ της αγώνα με τη Νέα Πέραμο. Αναλυτικά:

Μέσα από αυτή την ανακοίνωση θέλουμε αρχικά να συγχαρούμε τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, τους αθλητές και τα τεχνικά επιτελεία των 2 ομάδων που μας χάρισαν ένα από τα πιο όμορφα παιχνίδια του φετινού εξαιρετικά ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Να συγχαρούμε την Νέα Πέραμο για την δίκαιη επικράτηση της εντός αγωνιστικού χώρου.
Η τοποθέτηση μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλες τις κατευθύνσεις, διότι την επόμενη φορά, στο επόμενο ντέρμπι της κατηγορίας ίσως τα πράγματα να είναι πολύ χειρότερα.

Ο Μίμας στα 6 χρόνια ιστορίας του έχει δώσει περίπου 200 παιχνίδια , φιλοξενώντας όλες τις ομάδες με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας το σεβασμό όλου του φιλάθλου κόσμου της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο. Όλα αυτά τα χρόνια η βία για εμάς ήταν άγνωστη λέξη και τη γνωρίσαμε στους 4 αγώνες με την ίδια ομάδα φέτος.

Σε συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν εμφανιστεί επικίνδυνα στοιχεία, που καλούνται από άλλες περιοχές να υποστηρίξουν τη Νέα Πέραμο. Αυτή η οργανωμένη και επικίνδυνη μερίδα επιβάλλεται να απομονωθεί όχι μόνο από τα γήπεδα αλλά και από την κοινωνία. Εμφανίζεται σε κάθε αγώνα ομάδα ξενόφερτων οπαδών με full face μάσκες, λοστούς, γκλοπ και μαχαίρια. Μπαίνουν σε κάθε γήπεδο με ντου, προκαλώντας τους πάντες με στόχο να δημιουργηθεί ένταση…

Καλούμε όλες τις ομάδες να συστρατευτούμε απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Την ευθύνη έχουμε όλοι μας, οι διοικήσεις, η ΕΠΣΔΑ, οι τοπικές αρχές, η αστυνομία. Η τελευταία δε, χαμένη σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν αξιολόγησε σωστά την περίπτωση παρά τις προειδοποιήσεις μας για την επικινδυνότητα του αγώνα. Εμείς βρήκαμε τον ανεγκέφαλο που έριξε το μπουκάλι στον Δουκάκη απολογούμαστε για αυτόν και αποφασίσαμε να μην του επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο ξανά.

Καλούμε την ΕΠΣΔΑ ως διοργανώτρια αρχή και εγγυήτρια αρχή της ομαλής λειτουργίας του πρωταθλήματος και της ασφάλειας των αθλητών να λάβει θέση και μετρα. Η τιμωρία μιας ομάδας δεν λύνει το πρόβλημα, σε έναν αγώνα που έπεφτε άγριο ξύλο για ένα τέταρτο η τιμωρία ήταν μονόπλευρη. Ήταν ευθύνη αποκλειστικά της Μικρασιατικής ότι συνέβη τελικά;
Εμείς θα κινηθούμε προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να προκαλέσουμε την αρχή του τέλους για τέτοια φαινόμενα βίας.

Καλούμε κάθε υγιές σωματείο που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις φέτος να στηρίξει την προσπάθεια μας, μιλήστε γιατί θα θρηνήσουμε θύματα και υπεύθυνοι θα είμαστε όλοι.
Καλούμε τους τοπικούς δημοσιογράφους να αναδείξουν το θέμα και να γράφουν ό,τι πραγματικά συμβαίνει στα γήπεδα.
Καλούμε την διοίκηση του Δήμου να αναδείξει το θέμα και να κινηθεί προς την επίλυση του.
Καλούμε κάθε υγιή φίλαθλο να ενώσει τη φωνή του μαζί μας, να συστρατευτούμε για να μην αντιμετωπίσουμε ξανά ως κοινωνία καταστάσεις σαν τα πρόσφατα γεγονότα της Θεσσαλονίκης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button