Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά να μεταφερθεί το έθιμο του Μάη στις 6 Μαΐου

Τα Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων καταστήματα ανθοπωλών επιθυμούν την μεταφορά του Εθίμου του Μάη από την Δευτέρα 2 Μαΐου (όπως ορίζει το έθιμο) για την Παρασκευή 6 Μαΐου όπως συνηθίζεται τα τελευταία 30 χρόνια για τους εξής λόγους:

  • Κατά το έθιμο του Μάη τα παλαιά χρόνια οι νύφες έφτιαχναν μόνες τους τα στεφάνια και τις κουλούρες δεν τα παρήγγειλαν στα ανθοπωλεία.
  • Λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή αλλά και τον στολισμό των εκκλησιών την Ανάσταση με άνθη η κατανάλωση είναι μεγάλη και υπάρχει έλλειψη σε βασικά άνθη. Για να γίνει ανεφοδιασμός των ανθέων απαιτούνται ημέρες διότι είναι σχεδόν όλα εισαγωγής. Οπότε χρειαζόνται οι ανθοπώλες ένα χρονικό διάστημα για να καλυφτούν οι ανάγκες των καταστημάτων τους.
  • Η προετοιμασία για τους Μάηδες είναι χρονοβόρα, οπότε το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών είναι απαραίτητο  για  να παραδοθούν τα στεφάνια στην ώρα τους.
  • Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν παράκλησης και των οικογενειών που θα συμμετέχουν στο έθιμο, καθώς δεν προλαβαίνουν τις ετοιμασίες που χρειάζονται και είναι σύμφωνες με την μεταφορά του εθίμου.
  • Τέλος η επιθυμία του Συλλόγου μας είναι κατά την ώρα της παρέλασης των κοριτσιών τα καταστήματα της πόλης μας να είναι ανοιχτά.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button