Ο Δήμος Μεγαρέων συμμετέχει στην «Αμφικτυονία Αρχαίων Πόλεων»

Ο Δήμος Μεγαρέων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε μέλος στην “Αμφικτυονία Αρχαίων Πόλεων”, με υπογραφή του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη στο σχετικό Πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη  στην ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου 2016   στο Αμφιθέατρο του  Μουσείου της Ακρόπολης,  παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO κας Αικατερίνης Τζιτζικώστα, του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Τζόου Σιαολί, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη Δημάρχου Αμαρουσίου, του Προέδρου του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Δημήτρη Παντερμαλή, Περιφερειαρχών και Δημάρχων.

 

Στην Αμφικτυονία, που είναι μία πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Ηλία Ψινάκη, συμμετέχουν οι Δήμοι όλης της χώρας,  που έχουν επισκέψιμους Μουσειακούς ή αρχαιολογικούς  χώρους με πλούσια ιστορία.  Βασική επιδίωξη είναι η προώθηση των στοιχείων του Ελληνικού πολιτισμού, καθώς  και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς  της χώρας μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ στους στόχους της περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε σχετικά  «ο Δήμος Μεγαρέων θα μπει σε πλαίσιο κοινών δράσεων με τους συμμετέχοντες Δήμους ώστε από κοινού, που σημαίνει με μεγαλύτερη ισχύ και εμβέλεια, να προβληθούν η ιστορία μας και τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button