Τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με τον Δήμαρχο Μεγαρέων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων καταθέτει τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του με τον  Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη.

 

«Θέματα προς συζήτηση:

 • Οπτική αναβάθμιση και έργα υποδομής των εμπορικών κέντρων των δύο πόλεων Μέγαρα και Ν. Πέραμος.

Α. Αποκατάσταση τεχνικών έργων – Ασφαλτόστρωση οδών που έχουν τελειώσει.

Β. Σήμανση, διαγραμμίσεις και Φωτισμός εμπορικών οδών!

Γ. Υπογειοποίηση καλωδίων Δ.Ε.Η. στους κεντρικούς δρόμους.

Δ. Κάλυψη εγκαταλελειμμένων και επικίνδυνων κτηρίων και καταστημάτων στο κέντρο των πόλεων.

Ε. Ελεγχόμενη στάθμευση στην 28η Οκτωβρίου – Μέγαρα.

ΣΤ. Λειτουργεία χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Μεγάρων και στο λιμάνι της Νέας Περάμου που θα αυξήσουν τα έσοδα του Δήμου.

Ζ. Παραχώρηση για επαγγελματική χρήση καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης των δύο παλαιών σταθμών Ο.Σ.Ε. Μέγαρα και Νέα Πέραμος και προσπάθεια για επαναλειτουργία της παλαιάς γραμμή για τουριστική χρήση.

Η. Αλλαγή χρήσης του κτηρίου της Ελαιουργικής και δημιουργία κέντρου αποθήκευσης, διάθεσης και διανομής αγροτικών και άλλων προϊόντων από το συνεταιρισμό νέων αγροτών Μεγάρων, αλλά και χώρος διοργάνωσης κλαδικών και γενικών εκθέσεων.

Θ. Μίσθωση ελευθέρων οικοπέδων στο κέντρο των πόλεων για χρήση στάθμευσης.

Ι. Απαγόρευση στάθμευσης στην Μελ. Ζαχαρία και Παλαιολόγου και ανάπλαση του σημείου εμπρός στο κατάστημα Πορίχης.

Κ. Σύνδεση για πεζούς και ποδήλατο πλ. Βας. Φρειδερίκης (Λυτάρα) – πλ. Ολυμπιονικών – πλ. Βας. Κωνσταντίνου (Κεντρική).

Λ. Πεζοδρόμηση της οδού Κολοκοτρώνη και κατασκευή ελαφριών στεγάστρων κατά μήκος της οδού.

Μ. Ολοκλήρωση των έργων σχεδίου πόλεως των περιφερειακών λεωφόρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών των επιχειρήσεων (ΠΕΟΑΚ, Λεωφ. Αλεποχωρίου, Ευπαλίνου, Περιφερειακή Αϊ Γιάννη – 5ο Δημοτικό Σχολείο).

Ν. Διάνοιξη Δρόμου Μινώας – Σταθμός Προαστιακού Μεγάρων – Δρ. Περάματος.

Ξ. Αποκατάσταση των πεζοδρομίων και του φωτισμού της παραλίας των Μεγάρων Βαρέα!

 • Παραδοσιακή Μεγαρική Δημοτική Αγορά, ανοιχτή κάθε μέρα στην οδό Σηλυβρίας από την Θ. Τσεκέ μέχρι την Βυζαντίου και κατάργηση η λαϊκή του νοτίου τομέα. Πόλος έλξης για όλες τις γύρω περιοχές. (Μελέτη Δήμου για την Κλιματική Αλλαγή υπεύθυνη κα. Αθανασία Μουρτζούκου τεχνική υπηρεσία Δήμου). Και πρόβλεψη για κλειστή Δημοτική Αγορά στην περιοχή της Κινέττας.
 • Ίδρυση επιτροπής για την υλοποίηση των έργων υποδομής του σχεδίου στο Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγάρων θέση Παπά Περιβόλι με την συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων και των τριών Επιμελητηρίων Πειραιά και απ’ ευθείας κυκλοφοριακή σύνδεση της με την ΝΕΟΑΚ. Είναι η μόνη άμεση ενέργεια που θα μπορούσε να φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Άμεση μείωση των Δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις των πάρκων.
 • Συγκομιδή απορριμμάτων – Ανακύκλωση.
 • Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεγάρων.

Α. Μικρή αύξηση των συντελεστών δόμησης στους παραδοσιακούς οικισμούς των δύο λόφων των Μεγάρων με υποχρεωτική κάλυψή κεραμοσκεπών όπως ορίζει ο νόμος.

 • Καταυλισμός τσιγγάνων στην περιοχή του όρους Πατέρα και ίδρυση hot spot στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
 • Παράλληλες εκδηλώσεις Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου για την τόνωση της αγοράς Μεγάρων και Νέας Περάμου. Λευκές Νύχτες κ.τ.λ.
 • Εντατικοί έλεγχοι με την Αστυνομία και τα κλιμάκια Εμπορίου της Περιφέρειας για  κρούσματα παραεμπορίου σε Μέγαρα, Νέα Πέραμο, Κινέττα, Αλεποχώρι για τους καλοκαιρινούς μήνες όπως και στις τρείς λειτουργούσες λαϊκές αγορές.
 • Ενίσχυση Αστυνομικού Τμήματος, Τμήμα Ασφάλειας και Τροχαίας Μεγάρων για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων παραβατικότητας και βίας κατά αθώων πολιτών και επιχειρηματιών. Άμεση ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας.
 • Προμήθειες του Δήμου να γίνονται από επιχειρήσεις που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας!
 • Εκπτώσεις στους δημοτικούς υπαλλήλους μετά από συμφωνία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου μας.
 • Μελέτη για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας με την συνδρομή του Συλλόγου μας και αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών για την υλοποίηση των σχεδίων.

Α. Λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεγάρων και της Κρήνης του Θεαγένη.

Β. Τα μικρά εκκλησάκια του λόφου του Αγίου Δημητρίου να είναι επισκέψιμα από περιηγητές όπως και ανάδειξη – οριοθέτηση – σήμανση – φωτισμός σε σημαντικά αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία άγνωστα για το πολύ κόσμο.

 • Συγκοινωνία Κινέττα – Μέγαρα – Βλυχάδα τουλάχιστον για τους καλοκαιρινούς μήνες.
 • Φυσικό Αέριο στα Μέγαρα, Νέα Πέραμο, και Βι. Πα. Μεγάρων.
 • Ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάχης – Αίγινας τουλάχιστόν για εμπορικά οχήματα.
 • Ίδρυση γραφείου υποδοχής επιχειρηματιών σε συνεργασία με την ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.ΜΕ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων και σύνδεση με όλα τα επιμελητήρια της χώρας. Για την καλύτερη πληροφόρηση νέων επενδυτών στην περιοχή μας αλλά και την εξωστρέφεια τοπικών επιχειρήσεων για εκθέσεις και νέες αγορές.

 

κ. Δήμαρχε, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων ένα ζωντανό κύτταρο ενεργών πολιτών που θέλει όπως και εσείς το καλό της πόλεως μας είναι στην διάθεση σας να στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία σας που άπτεται στα θέματα επιχειρηματικότητας, τουρισμού και ανάπτυξης.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button