Ο Δήμαρχος με εκπροσώπους της ΕΛΜΕ και μαθητές Δευτεροβάθμιας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/3/2012 στο Δημαρχείο, μετά από σχετικό αίτημα, συνάντηση εκπροσώπων της ΕΛΜΕ και μαθητών με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη.

Θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και το νέο καθεστώς των Σχολικών Επιτροπών.

Τέθηκε το θέμα του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων και των διαδικασιών που απαιτούνται για τη δημιουργία τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου. Η Διοίκηση του Δήμου δίδει λύση σ’ αυτό το θέμα με την μεταφορά του νέου σχολείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου έναντι του Δημοτικού Σταδίου.

 

Για το κτίριο του ΣΕΚ, υπάρχει πρόβλημα ως προς την ανεύρεση πόρων για την ανέγερσή του από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και έχει προγραμματισθεί γι’ αυτό συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό.

 

Για τις Σχολικές Επιτροπές, έχει αλλάξει, με τον νόμο του Καλλικράτη, ο τρόπος χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων με τη δημιουργία ενιαίων Σχολικών Επιτροπών, δηλαδή της Ενιαίας Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της αντίστοιχης Δευτεροβάθμιας οι οποίες συνιστούν αντίστοιχα 2 αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Υπάρχει άριστη συνεργασία των Επιτροπών με τους Διευθυντές των σχολείων και σε καμία περίπτωση δεν έχει παρατηρηθεί ή αναφερθεί αίτημα Διευθυντή για τη χρηματοδότηση των Επιτροπών το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί.

Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που αποδόηκαν στις Επιτροπές περισσότερα χρήματα από αυτά τα οποία εισπράχθηκαν.

Συνολικά εισπράχθηκαν 254.334€ και αποδόθηκαν 324.477€.

Κατά τις προηγούμενες χρονιές είχε δημιουργηθεί ένα μεγάλο έλλειμα που κατά το τέλος του 2010 έφθασε το ποσό 286.940€.

Το έλλειμα αυτό δημιουργήθηκε επειδή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών αποδίδονταν αρκετά λιγότερα από αυτά τα οποία εισπράττονταν.

Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που αντιστράφηκε αυτό και μειώθηκε το έλλειμα. Ο Δήμαρχος έχει δεσμευθεί ότι θα μειωθεί και το 2012 με στόχο σύντομα να εκμηδενισθεί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button