«Ο δε ανήρ να φοβήται τη γυναίκα» – Μία κωμική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων

Το 3ο Γυμνάσιο Μεγάρων με ανακοίνωση προσκαλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν την κωμωδία του Δημήτρη Τσιριγώτη «Ο δε ανήρ να φοβήται τη γυναίκα», που θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του σχολείου στο θερινό θέατρο του Άλσους Θεόγνιδος Μεγάρων, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:30.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Σε πολλά θέματα οι άντρες και οι γυναίκες είναι από άλλο πλανήτη και καλό είναι να γνωρίζουμε αυτές τις διαφορές τους για να μπορούμε να πορευόμαστε αρμονικά στον κοινό μας πλανήτη. Το έργο, με όπλο τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό, καταπιάνεται με όλους τους πιθανούς λόγους στους οποίους μπορεί να οφείλονται αυτές οι διαφορές:
– στις διαφορές της ανατομίας των εγκεφάλων μας,
– στην κυτταρική μνήμη που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά,
– στα έμφυλα στερεότυπα.

Θα παρακολουθήσετε μερικά τρανταχτά παραδείγματα διαφορετικότητας των δύο φύλων. Η βασική ιδέα που διατρέχει όλο το έργο είναι η εξής: το ίδιο γεγονός ή το ίδιο πρόβλημα βιώνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τα δύο φύλα.

Πιάνοντας τα πράγματα από την αρχή, από τους πρωτόπλαστους Αδάμ και Εύα και τους πρωτόγονους ανθρώπους των σπηλαίων και φτάνοντας μέχρι τα σύγχρονα ζευγάρια της εποχής μας, αποδεικνύεται ότι οι διαφορετικότητες είναι ανθεκτικές και αντέχουν στον χρόνο.

Το ζητούμενο είναι η ισότητα και όχι η εξομοίωση των φύλων. Τα δυο φύλα δεν χρειάζεται να είναι ίδια για να είναι ίσα: αυτό είναι το μήνυμα του έργου. Με το έργο αυτό φιλοδοξούμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στις μεταξύ μας διαφορετικότητες που δίνουν λίγη χρυσόσκονη και μαγεία στον κόσμο μας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button