ΔΥΠΑ: Έναρξη αιτήσεων για νέο πρόγραμμα ανέργων

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της ΔΥΠΑ, ξεκίνησε χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου, στις 14:00, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τον Γ’ κύκλο του έργου «Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για αναβάθμιση πράσινων δεξιοτήτων 25.000 ανέργων», ο οποίος υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής ένωσης – NextGenerationEU, λαμβάνοντας εκπαιδευτικό επίδομα έως 400€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-se-programmata-sunekhizomenes-epaggelmatikes-katartises-gia-anabathmise-prasinon-dexioteton

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των 25.000 αιτήσεων με σειρά προτεραιότητας.

Κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης θα χρειαστεί να επισυνάψετε:

– Την ταυτότητα σας.
– Το απολυτήριο ή πτυχίο ή μεταπτυχιακό κλπ. (σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις ξένου απολυτηρίου θα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη ισοτιμία με το ελληνικό απολυτήριο ενώ στην περίπτωση ξένου πτυχίου η επίσημη αναγνώριση αυτού).
– Υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής η οποία απευθύνεται αποκλειστικά προς ΔΥΠΑ, και εκδίδεται από το gov.gr.
– Τραπεζικό λογαριασμό ενεργό, στον οποίο θα είστε ο 1ος/ 1η δικαιούχος.

Η δράση του έργου περιλαμβάνει:

– τη θεωρητική κατάρτιση των ωφελούμενων συνολικής διάρκειας 80 ωρών, η οποία οδηγεί στην απόκτηση πράσινων δεξιοτήτων. Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί με 12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση, 48 ώρες με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκατάρτιση) και 20 ώρες με τη μέθοδο της ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

– την υποχρεωτική πιστοποίηση των γνώσεων / δεξιοτήτων μέσω εξετάσεων που πραγματοποιούνται με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης εκπαιδευτικό επίδομα έως 400 ευρώ.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει:

– να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΔΥΠΑ,
– να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους,
– να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης,
– να μην έχουν παρακολουθήσει άλλο πρόγραμμα κατάρτισης που να υλοποιείται στο πλαίσιο της ίδιας δράσης, δηλαδή της δράσης 16913 με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΚΛΑΔΟΥΣ ΥΨΗΛΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ»,
– να μην έχουν παρακολουθήσει ή να μην παρακολουθούν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης στο ίδιο αντικείμενο κατά τα τελευταία δύο (2) έτη,
– να μην παρακολουθούν ή να μην παρακολουθήσουν άλλο πρόγραμμα κατάρτισης, το οποίο να επιδοτείται από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να έχει ωρολόγιο πρόγραμμα που να συμπίπτει χρονικά με το πρόγραμμα κατάρτισης για το παρόν πρόγραμμα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button