Συγχαρητήρια του Δημάρχου στο 3ο Γυμνάσιο για το «Μαθητικό Περισκόπιο»

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης με επιστολή, που απέστειλε στον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων συγχαίρει θερμά τους μαθητές, τις μαθήτριες τον Διευθυντή και τους καθηγητές του σχολείου για την έκδοση της μαθητικής εφημερίδας  «Μαθητικό Περισκόπιο».  

               

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Για ακόμη μία φορά τα παιδιά των Μεγάρων μας έκαναν να αισθανθούμε υπερήφανοι για τις δραστηριότητες τους και συγκεκριμένα για το σημαντικό επίτευγμά τους να εκδώσουν την μαθητική εφημερίδα το Μαθητικό Περισκόπιο του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων.

 

Η πλούσια θεματολογία και ο τρόπος που αυτή αποτυπώνεται στις σελίδες της εφημερίδας αποκρυσταλλώνουν τις γνώσεις και το ενδιαφέρον των μαθητών για την ιστορία και τις παραδόσεις μας, τις επιστήμες, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, αποδεικνύοντας έτσι, ότι τα παιδιά έχουν αποκτήσει ήδη τα εφόδια αυτά, που είναι αναγκαία για να πορευτούν στο μέλλον.

 

Μέσα από το εγχείρημα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες δηλώνουν το παρόν τους στην τοπική κοινωνία, αφού αποκτούν φωνή και ένα μέσο για να εκφράσουν τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους και τις προτάσεις τους, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν, ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από την συνεργασία, την ομαδικότητα και την προσήλωση στους στόχους τους.

 

Θα ήθελα, λοιπόν, να συγχαρώ θερμά και εγκαρδίως τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Μεγάρων για το εγχείρημά τους αυτό, αλλά και τον Διευθυντή και τους καθηγητές-καθηγήτριες που αγκάλιασαν και υποστήριξαν αυτή τους την πρωτοβουλία. Ελπίζω το Μαθητικό Περισκόπιο να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους του Δήμου μας. Οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή σήμερα γιατί αυτοί θα είναι οι πρωταγωνιστές του αύριο.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button