Ο Αθ. Μπούρας στον Χορό της Τράτας

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, παραβρέθηκε, εχθές Τρίτη 26 Απριλίου, στην αναβίωση του εθίμου του Χορού της Τράτας στα Μέγαρα, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Το συγκεκριμένο έθιμο, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά και ιστορικά έθιμα, αναβίωσε και πάλι φέτος, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Χορευταρά. Το εκκλησάκι οφείλει το προσωνύμιό του στο έθιμο αυτό, το οποίο έχει τις βάσεις του στην Τουρκοκρατία, ενώ οι ρίζες του κρατούν από την αρχαιότητα.

Ο κ. Μπούρας, λαμβάνοντας το λόγο, έδωσε πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις Μεγαρίτισσες και όλους τους Μεγαρίτες που κρατάνε ζωντανά και άσβεστα τα ήθη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Παράλληλα, εξέφρασε τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια που αισθάνεται κάθε φορά που συμμετέχει στο εν λόγο δρώμενο, καθώς αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η πόλη των Μεγάρων κρατά αναλλοίωτα τα έθιμα και τις παραδόσεις της, μεταλαμπαδεύοντας τα στις επόμενες γενιές.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button