Ο Αθ. Μπούρας παρέστη στην άσκηση ετοιμότητας «Δήμητρα 2021»

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής παρών και στην εκδήλωση του Δήμου Ελευσίνας αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας, παρευρέθηκε στην άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από πλημμυρικά φαινόμενα, με την κωδική ονομασία «Δήμητρα 2021» που έλαβε χώρα στη Συνοικία Ποντίων στην Ελευσίνα, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Ευάγγελος Τουρνάς, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, κ. Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού ΓΓΠΠ, κ. Φοίβος Θεοδώρου, και η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η άσκηση είχε στόχο την αξιολόγηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ο κ. Μπούρας παρακολούθησε από κοντά τα πέντε διαφορετικά σενάρια και συνεχάρη τον Υπουργό και τα στελέχη της Πυροσβεστικής, το Προσωπικό της ΕΜΑΚ, αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς για την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και την άριστη συνεργασία μεταξύ τους.

Ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, παρέστη επίσης στην εκδήλωση του Δήμου Ελευσίνας αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Στην ομιλία του ο κ. Μπούρας δήλωσε τα εξής: «Η βία κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι καθήκον όλων μας, και πρωτίστως όσων από εμάς έχουμε και το θεσμικό ρόλο να το πράξουμε, να προστατεύσουμε τα κορίτσια και τις γυναίκες από τέτοια φαινόμενα, να δουλέψουμε για την κατάρριψη των κοινωνικών στερεοτύπων, να φροντίσουμε για την τιμωρία των θυτών, για την προστασία των θυμάτων και την κοινωνική τους επανένταξη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σε προτεραιότητα. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης 2021-2025 έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται δράσεις, ενώ νέα μέτρα θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Το μήνυμα της ημέρας είναι ένα: Καμία δικαιολογία στην έμφυλη βία, καμία ανοχή στη βία».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button