Ο Άκης Βόρδος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Ι. Μαρινάκη

Στον καλλικρατικό Δήμο Μεγαρέων τα τρία τελευταία χρόνια μελετώνται και κατασκευάζονται έργα υποδομής, που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, η αποχέτευση στην επέκταση του σχεδίου της πόλης των Μεγάρων, η αποχέτευση της Νέας Περάμου (η κατασκευή της οποίας, ευτυχώς, δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη των Μεγάρων) και άλλα είναι έργα που αν και τα είχε ανάγκη η περιοχή μας δυστυχώς άργησαν να υλοποιηθούν. Η υλοποίηση τους όμως μας  φέρνει εμπρός σε μια μεγάλη πρόκληση. Τη σωστή διαχείριση και συντήρησή τους, αλλά και τη βελτίωση των δρόμων που σε αυτά κατασκευάσθηκαν.

 

Η  πρόκληση λοιπόν για την επόμενη διοίκηση του δήμου, εκτός από την επιβεβλημένη ασφαλτόστρωση των δρόμων που έχει ήδη δρομολογηθεί, είναι η βελτίωση των κοινοχρήστων χώρων του δήμου ώστε να γίνει ο ομορφότερος, έτσι ώστε οι κάτοικοι να θέλουν να ζουν μέσα σε αυτή και οι επισκέπτες της να αισθάνονται οτι βρίσκονται σε μία σύγχρονη πόλη.

 

Επιπροσθέτως πρέπει λοιπόν να μελετηθεί η ανάπτυξη ενός δικτύου πεζοδρόμων ή οδών ήπιας κυκλοφορίας που θα οδηγήσει τους χρήστες να  ξεχάσουν το αυτοκίνητο και να κινηθούν πεζοί ή με ποδήλατο. Λαμπρό παράδειγμα οι πόλεις της Καρδίτσας, των Τρικάλων αλλά και της γειτονικής μας Κορίνθου που μετέτρεψαν σε πεζοδρόμους τις κύριες οδούς τους και αυξήθηκε κατακόρυφα η εμπορική κίνηση των καταστημάτων, η αξία της γης, αλλά και ο αριθμός των επισκεπτών. Ταυτόχρονα δε με τη φύτευση που γίνεται στους πεζοδρόμους βελτιώνεται και το μικροκλίμα της περιοχής. Για να πετύχει όμως το δίκτυο πεζοδρόμησης απαιτείται δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, νέα μελέτη διαχείρισης της κυκλοφορίας, αλλά πάνω από όλα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας για την πόλη που θέλουμε να ζούμε. Θέλουμε να ζούμε σε μια πόλη όμορφη ή άσχημη?

 

Επιστρέφοντας στο θέμα των έργων υποδομής ύδρευσης-αποχέτευσης, δεν πρεπει να ξεχνάμε πως ο δήμος Μεγαρέων, έχει και άλλες περιοχές πολεοδομημένες που χρήζουν ανάγκης κατασκευής έργων ύδρευσης και αποχέτευσης. Η Κινέττα, το Αλεποχώρι, η Βλυχάδα, το νεο Μελί, περιοχές που χρησιμοποιούνται κατά μεγάλο ποσοστό ως κύρια κατοικία είναι οι περιοχές που πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας ώστε να γίνουν μελέτες, να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και να κατασκευασθούν έργα υποδομής την αμέσως επόμενη πενταετία.

 

Θεωρώ πως είναι επιβεβλημένο να αναφερθώ σε ένα ακόμη τεράστιο έργο υποδομής. ΙΣΩΣ το σημαντικότερο όλων των έργων είναι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που πλέον βρίσκεται στην τελική φάση έγκρισής του και θα αλλάξει το μέλλον της Μεγαρίδας. Μέσα από αυτό καθορίζονται οι χρήσεις  γης και πλέον παύουμε να ήμαστε ένα μεγάλο αγρόκτημα. Χωροθετούνται βιοτεχνικές, βιομηχανικές, εμπορικές, τουριστικές ζώνες, αλλά και ζώνες κατοικίας που θα αποτελέσουν μελλοντικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής μας. Μας επιφορτίζει όμως παράλληλα και με μια μεγάλη ευθύνη, της ταχύτατης αποκόμισης των οφελών που απορρέουν από αυτό, όπως η πολεοδόμηση και η εύρεση στρατηγικών επενδυτών – εταίρων για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.

 

Την τριετία που πέρασε τέθηκαν οι βάσεις μια πραγματικής αναγέννησης του δήμου μας υπό την πλήρη καθοδήγηση ενός νέου έντιμου ανθρώπου, ενός οραματιστή, του Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη.

 

Πιστός στις ιδέες και τις δεσμεύσεις του απέναντι στην κοινωνία έθεσε τις βάσεις για ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

 

Εμείς οι νέοι πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες και συμπορευόμενοι σ΄αυτή την προσπάθεια.

 

Για το λόγο αυτό κι εγώ τάσσομαι στο πλευρό του Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη και θα αγωνιστώ ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του οράματος της αναγέννησης του τόπου μας. Το οφείλω στα παιδιά μου, το οφείλω στους συμπολίτες μου, το οφείλω στον τόπο που γεννήθηκα και αγάπησα όσο τίποτε άλλο.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button