ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές ζητούν στοιχεία για επιδημιολογική κατάσταση και τεκμηρίωση λήψης αποφάσεων για Δυτ. Αττική

Δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή δυτικής Αττικής κ. Γιώργου Τσίπρα πληροφορεί πως κατόπιν πρωτοβουλίας του ιδίου κατετέθη αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ομού μετά πολλών συναδέλφων του και συγκεκριμένα:

Την 22/12/2020 στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου (247, 11/12/2020) προς τον Υπουργό Υγείας, ο κύριος υφυπουργός, Β. Κοντοζαμάνης, ανέφερε:

«σας έδωσα (προφορικά) στοιχεία, μπορούμε να σας δώσουμε περισσότερα στοιχεία αν χρειαστείτε προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την εικόνα που έχουμε. Πραγματικά τα στοιχεία αυτά μας οδήγησαν στη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων και είπαμε ότι η κατάσταση στη Δυτική Αττική είναι ανησυχητική».

Με βάση την παραπάνω αναφορά και έχοντας ως δεδομένο ότι με την Επίκαιρη Ερώτηση 247 σας είχε ζητηθεί μια πλήρης σειρά στοιχείων επί των οποίων δεν υπήρξε σαφής ή αναλυτική απάντηση,
παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία:

– Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν ανά ημέρα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα ή μέχρι και την μελλοντική ημερομηνία αποστολής των στοιχείων.

– Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν ανά ημέρα σε κάθε Δήμο της Δυτικής Αττικής από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα ή μέχρι και την μελλοντική ημερομηνία απάντησης στην παρούσα ΑΚΕ.

– Τον αριθμό και το αποτέλεσμα των μοριακών και των rapidtests που έχουν διεξαχθεί ανά ημέρα στη Δυτική Αττική και ανά Δήμο από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα ή μέχρι και την μελλοντική απάντησης στην παρούσα ΑΚΕ.

– Τον αριθμό των νοσηλειών και των θανάτων πασχόντων από COVID-19 που έχουν καταγραφεί ανά ημέρα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα ή μέχρι και την μελλοντική ημερομηνία απάντησης στην παρούσα ΑΚΕ.

– Τις νοσοκομειακές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ που είχαν καταληφθεί στα νοσοκομεία της περιοχής ανά ημέρα και επί ποιου συνόλου διαθέσιμων Δημόσιων και ιδιωτικών κλινών.

Στις 21/12/20 ο κύριος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «Κάθε μέρα λοιπόν, δυο φορές την ημέρα, υπάρχουν τεχνικές συσκέψεις, υπάρχουν συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα, συγκεκριμένοι αλγόριθμοι που μας δείχνουν πράγματα, υπάρχουν redflags που βγαίνουν και βάση αυτών προχωράμε σε ποιοτικές αναλύσεις σε όλη τη χώρα».

Παρακαλείσθε να προσκομίσετε στοιχεία για την ονομασία και τη λειτουργία των συγκεκριμένων αυτών πληροφοριακών συστημάτων, πλήρη στοιχεία του τρόπου λειτουργίας, τον κώδικα του αλγορίθμου και τα κριτήρια με τα οποία παράγονται τα “Red flags” στα οποία αναφέρθηκε ο κύριος Υπουργός.

Παρακαλείσθε επίσης να μας ενημερώσετε εγγράφως για τη δημόσια διαδικασία με την οποία αξιολογήθηκαν αυτά τα συστήματα, και τη διαδικασία προμήθειας τους από τον ΕΟΔΥ ή το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας ή το Υπουργείο Υγείας.

Οι Αιτούντες Βουλευτές

Γιώργος Τσίπρας

Αλεξιάδης Τρύφωνας
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
Δρίτσας Θεόδωρος
Καλαματιανός Διονύσιος – Χαράλαμπος
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Νοτοπούλου Κατερίνα
Ξανθός Ανδρέας
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)
Παππάς Νίκος
Πολάκης Παύλος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Ραγκούσης Ιωάννης
Σαρακιώτης Γιάννης
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)
Σπίρτζης Χρήστος
Τζάκρη Θεοδώρα
Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος
Φάμελλος Σωκράτης
Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης
Ψυχογιός Γεώργιος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button