Αν. Υπουργός Εργασίας: «Ποτέ δεν είπα ότι παρανόμησε ο Δήμος Μεγαρέων»

Μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων από φορείς, συνδικάτα, Δήμο Μεγαρέων και Υπουργείο Εργασίας σχετικά με το θέμα του θανάτου του εργαζόμενου στην καθαριότητα του Δήμου Μεγαρέων, τα πράγματα ξεκαθάρισαν μέσω ενός τηλεφωνήματος της αν. Υπουργού κ. Ράνιας Αντωνοπούλου με το Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη.

 

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το μεσημέρι κατέστη σαφές, από πλευράς Υπουργού, πως ουδέποτε δήλωσε πως ήταν παράνομη η τοποθέτηση του Γιώργου Σταμέλου ή πως προκύπτει η οποιαδήποτε παρανομία στη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αντιθέτως τόνισε πως με αφορμή το τραγικό γεγονός του θανάτου του 35χρονου εργαζόμενου, απέστειλε επιστολή-οδηγία στις 16 Οκτωβρίου 2015 προς την Κ.Ε.Δ.Ε, με κοινοποίηση στον Ο.Α.Ε.Δ, και στο Σ.ΕΠ.Ε, με την οποία ζητείται ρητώς να μην ξαναχρησιμοποιηθεί κανένας εργαζόμενος της "Κοινωφελούς" στα απορριμματοφόρα.

 

Να σημειώσουμε πως στη συνέχεια και ενώ σημειώθηκαν άλλα δύο ατυχήματα σε Λάρισα και Χαλκίδα με εργαζόμενους της Κοινωφελούς οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στα απορριμματοφόρα των δήμων, στις 4 Δεκεμβρίου 2015 η κ. Αντωνοπούλου ανακοίνωσε με δελτίο τύπου τα εξής:

 

«Δυστυχώς, παρά τη ρητή εγκύκλιο του Υπουργείου και την οδηγία της ΚΕΔΕ προς όλους του Δήμους της χώρας να μην απασχολούνται εργαζόμενοι της Κοινωφελούς σε απορριμματοφόρα, οι Δήμοι εξακολουθούν να μην τηρούν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ενώπιον του τέταρτου ατυχήματος με εργαζόμενο στον τομέα καθαριότητας. Στο εξής, η μη τήρηση των οδηγιών από τους επιβλέποντες φορείς, πέραν των πιθανών ποινικών ευθυνών, θα επιφέρει και κυρώσεις αποκλεισμού των Δήμων από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διενεργεί και θα συνεχίσει να διενεργεί ελέγχους στους επιβλέποντες φορείς του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Εντούτοις, καλώ τους εργαζόμενους να προχωρούν σε αναφορές προς το ΣΕΠΕ, σε περίπτωση που οι φορείς δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους».

 

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο δήμαρχος Μεγαρέων έθεσε και το θέμα της αναγκαιότητας προκήρυξης θέσεων μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα του Δήμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button