Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Αναστολή εκδηλώσεων άνω των 1000 ατόμων

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή 8 Μαρτίου για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία των ευπαθών ομάδων έρχονται να προστεθούν κάποια νέα μέτρα, τα οποία εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείο Υγείας και ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Συγκεκριμένα:

  • Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ευπαθείς ομάδες και συγκεκριμένα σε: ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.
  • Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
  • Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.
  • Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.
  • Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button