Μνήμη και τιμή στους Έλληνες της Μικράς Ασίας στα Περάμεια 2022 [βίντεο]

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και με σκοπό τη μνήμη και την απόδοση τιμής στους ξεριζωμένους και διωγμένους Έλληνες της Μικράς Ασίας πραγματοποιήθηκε, εχθές Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Νέας Περάμου Αττικής, μουσικοχορευτική εκδήλωση με προβολή οπτικοακουστικού υλικού στα καθιερωμένα πλέον Περάμεια.

Δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών, κ. Ελπίδας Χονδρίδου και του δημάρχου Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη.

Τονίστηκαν ιδιαίτερα τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον λαό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρών ήταν και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής με το χορευτικό του τμήμα, όπου μαζί με αυτό του Συλλόγου Περαμίων Κυζικηνών, υπό τους ήχους της Ανατολής της ορχήστρας και της φωνής της Αρετής Κετιμέ, απέδωσαν με άρτιο τρόπο χορούς αυξάνοντας τον βαθμό συγκίνησης στον κόσμο που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου καθώς και μέλη της Δημοτικής και Κοινοτικής Αρχής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών με την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων και της Κοινότητας Νέας Περάμου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button