Μήνυμα του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έστειλε το εξής μήνυμα:

«Την 8η Μαρτίου, τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών ανά την υφήλιο, ορίζοντας με συγκεκριμένο τρόπο τον στόχο της ισότητας μεταξύ των φύλων.

Τη σημερινή εποχή, η θέση και ο αναγνωρισμένος ρόλος του γυναικείου φύλου στην κοινωνία μας είναι ένα δημοκρατικό κεκτημένο, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε στον δρόμο για πλήρη ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως η οικογένεια, η εργασία και η πολιτική, αποκρούοντας τις έμφυλες προκαταλήψεις και τα στερεότυπα.
Η περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών είναι ζήτημα δικαιοσύνης και ισότητας.

Η 8η Μαρτίου κάθε έτους έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους εμάς ότι η επίτευξη της ισότητας των φύλων απαιτεί συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων και οργάνων, έτσι ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμμετέχει ενεργά στις οριζόντιες δράσεις της Κυβέρνησης για τη θεσμική ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και θα συνεχίσει να το πράττει με κάθε δυνατό μέσο».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button