Μήνυμα του αντιπροέδρου της Βουλής Αθ. Μπούρα για την Ημέρα της Γυναίκας

«Ίση αντιμετώπιση, ίση μεταχείριση στην εργασία και στην αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς της στην κοινωνία μας»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να υπενθυμίζει σε όλους μας τα προβλήματα αλλά και τα δικαιώματα των γυναικών παγκοσμίως.

Φέτος, είναι μία διαφορετική χρονιά, μετά το ανάδειξη του ελληνικού metoo, καθώς έσπασε η πολυετής ένοχη σιωπή. Με αφορμή αυτό το κίνημα, είναι μία καλή αρχή να βαδίσουμε σε ένα νέο δρόμο με την τόλμη της κοινωνίας και την ωριμότητα της πολιτείας.

Οφείλουμε κάθε χρόνο αλλά και κάθε μέρα να γιορτάζουμε τη γυναίκα ως στυλοβάτη της οικογένειας, ως θεμέλιο της ανθρώπινης κοινωνίας και της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και ως πηγή της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Η σύγχρονη γυναίκα αγωνίζεται καθημερινά να ανταποκριθεί στους πολλαπλούς της ρόλους, όπως αυτοί της συζύγου, της συντρόφου, της μητέρας, της εργαζόμενης, της νοικοκυράς, της κόρης, της γιαγιάς, προσπαθώντας να ανταπεξέρθει στα καθήκοντά της, κρατώντας τις ισορροπίες.
Έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι παραγωγική μέσα στην οικονομία, να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνία και να κάνει καριέρα, δημιουργώντας παράλληλα οικογένεια.

Έτσι, λοιπόν, έχει δικαίωμα στην ίση αντιμετώπιση, στην ίση μεταχείριση στην εργασία και στην αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς της στην κοινωνία μας.

Φέτος, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης του COVID-19, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελούν, μέσα από τους διαφορετικούς τους ρόλους, για την αντιμετώπιση τόσο της ίδιας της πανδημίας όσο και των επιπτώσεων της. Ιδιαίτερες ευχές σε όσες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως οι νοσηλεύτριες, οι δασκάλες και οι καθηγήτριες, οι υπάλληλοι καθαριότητας, οι ταμίες, οι οδηγοί μέσων μεταφοράς, κλπ.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Γυναίκες».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button