Γρ. Σταμούλης: Ενέργειες στο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών για παρεμβάσεις στον Λουτρόπυργο

Ενέργειες του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για  την τοποθέτηση υαλοπετασμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού στο ύψος του Λουτροπύργου και την ολοκλήρωση του παράδρομου της Ολυμπίας Οδού στην περιοχή Λουτροπύργου.


Δελτίο τύπου για την ολοκλήρωση του παράδρομου της Ολυμπίας Οδού:

Είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει και ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Λουτρόπυργου κατά μήκος της Ολυμπίας οδού εξαιτίας του ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο παράδρομος, που διακόπτεται από το ύψος της περιοχής Λουτροπύργου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Ο Δήμος έχει επισημάνει το πρόβλημα και επανειλημμένως έχει κάνει ότι πρέπει για να ολοκληρωθεί το έργο και να προστατευθεί η ζωή των κατοίκων, που κινδυνεύουν από τροχαία ατυχήματα.

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, για ακόμη μία φορά με έγγραφό του (αριθμ. Πρωτ: 280/24.5.2020) ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο  Πατούλη, στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, στους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Περάμου κ. Γιάννη Σεβαστή, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου της ολοκλήρωσης του παραδρόμου της Ολυμπίας οδού,  στο ύψος του Λουτρόπυργου.

Στο έγγραφό του αυτό ο κ. Σταμούλης, επισημαίνει και υπογραμμίζει τα παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι ο παράδρομος της Ολυμπίας Οδού διακόπτεται από το ύψος της περιοχής του Λουτρόπυργου του Δήμου Μεγαρέων μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Αυτό έχει ως συνέπεια, αυτοί που χρησιμοποιούν τον παράδρομο της Εθνικής Οδού και είναι πάρα πολλοί, να διέρχονται μέσα από την κατοικημένη περιοχή του Λουτρόπυργου, κατά κανόνα με μεγάλη ταχύτητα και δεδομένου ότι το οδικό δίκτυο κάθε άλλο παρά είναι κατάλληλο να δεχτεί τόσο μεγάλη κυκλοφορία, πολύ συχνά λαμβάνουν χώρα τροχαία ατυχήματα , η δε ζωή των κατοίκων βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο.

Οι κάτοικοι της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια κάνουν μεγάλη υπομονή, αλλά τώρα και επειδή βλέπουν την αδιαφορία της Πολιτείας, να συνεχίζεται και η ζωή τόσο η δική τους, όσο και των παιδιών τους, να βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο, έχουν ξεπεράσει τα όρια της υπομονής και της καρτερικότητάς τους και βρίσκονται σε αγανάκτηση και απελπισία.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε κατόπιν των παραπάνω, όπως ασχοληθείτε σοβαρά με αυτό το πολύ κρίσιμο για την ποιότητα ζωής και κυρίως για την φυσική ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής του Λουτρόπυργου και δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές προς τους αρμόδιους, ώστε να λύσουν επιτέλους αυτό το θέμα, που ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια την περιοχή και τους κατοίκους αυτής και να συνεχιστεί ο παράδρομος της Εθνικής μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο και εύλογο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»


Δελτίο τύπου για την τοποθέτηση υαλοπετασμάτων κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού

Οι κάτοικοι της περιοχής του Λουτρόπυργου κατά μήκος της Ολυμπίας οδού Βορείως και Νοτίως ενοχλούνται από το θόρυβο των διερχομένων οχημάτων στην Εθνική Οδό και δικαίως απαιτούν να γίνει κάποια παρέμβαση ώστε να εξαφανιστεί το πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης έστειλε σχετικό αίτημα (αριθμ.πρωτ: 262/22.5.2020) στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή με κοινοποίηση στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο, στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και στον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Περάμου κ. Γιάννη Σεβαστή.

Στο συγκεκριμένο ως άνω έγγραφό του ο κ. Σταμούλης αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε, ότι οι κάτοικοι του Λουτρόπυργου του Δήμου Μεγαρέων, ο οικισμός των οποίων βρίσκεται σε μικρή απόσταση και κατά μήκος της Ολυμπίας οδού, υποφέρουν από τον θόρυβο των διερχομένων οχημάτων από την εθνική οδό, γεγονός που επιφέρει και κλονισμό της υγείας  τους. 

Παρακαλούμε, όπως τοποθετηθούν, το ταχύτερον δυνατόν, υαλοπετάσματα κατά μήκος της Ολυμπίας οδού, στο ύψος του Λουτρόπυργου, προκειμένου να προστατευτεί η ποιότητα ζωής και η υγεία των κατοίκων της περιοχής αυτής.

Με την βεβαιότητα, ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα μας,  σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button